Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Norge mot Sveits på TV 2 og TV 2 Sumo lørdag kveld fra klokken 19.00.

Heidi Løke pådro seg en lyskeskade seg på tampen av EM-kvalifiseringskamp mot Ukraina onsdag. Nå viser det seg at hun er ute i seks til åtte uker og må gjøre om på oppkjøringen til kommende sesong.

– Det er utrolig kjedelig. Nå var jeg i god form. Dette tar tid. Nå ryker landskampen på lørdag, og treningen i sommer kan ikke gå som normalt, sier Hedi Løke til TV 2.

– Men jeg skal få finne på andre ting. Trene alternativt, så jeg skal være i god form når sesongen starter til høsten, lover Storhamar-spilleren.

Norge avslutter EM-kvalifiseringen mot Sveits i Larvik lørdag kveld, men sølvvinnerne fra VM i fjor er allerede klare for mesterskapet i Frankrike.

– Det er for så vidt greit når det skjer på det tidspunktet det gjør. Vi har Kari Brattset og Vilde Ingstad, så det er gode alternativer. Nå gjelder det for Heidi å bruke sommeren godt. Er det noe Heidi er god på, så er det å trene, sier Thorir Hergeirsson til TV 2.

Norges landslagssjefen må også klare seg uten en syk Amanda Kurtovic mot Sveits.

– Nå har dere muligheten til å få prøvd nye folk og konstellasjoner?

– Det er ypperlig, men det er viktig å holde på noen kontinuitetsbærere for å lime sammen. Sånn som Katrine Lunde bak der, og Veronica Kristiansen. De holder det litt samlet både fremover og bakover, sier Hergeirsson.

Sveits har aldri kvalifisert seg for EM og er store underdogs mot Norge.

– Men de har aldri vært så nær å kvalifisere som nå. Mange tror det er en lett match, men de er bra organiserte og har gode enkeltspillere. Det er et tøft fysisk lag med bra skyts. De har spilt mye sju mot seks og vært gode på det. Det er et lag i stor utvikling, advarer landslagssjef Thorir Hergeirsson.

– Jeg er mer opptatt av at vi skal forbedre oss fra Ukraina. Jeg håper vi klarer å løfte angrepsspillet noen hakk, så vi kan gå inn i sommeren med en god følelse, fortsetter han.