FULL FYR: Slik så det ut da brannvesenet ankom eneboligen som hadde tatt fyr etter at et elsykkelbatteri eksploderte fredag
FULL FYR: Slik så det ut da brannvesenet ankom eneboligen som hadde tatt fyr etter at et elsykkelbatteri eksploderte fredag Foto: Vestfold Interkommunale Brannvesen

El-sykkelbatteri eksploderte – enebolig fikk store skader

Fredag ringte en fortvilt huseier til brannvesenet i Vestfold: Batteriet til elsykkelen hans hadde eksplodert og flammene var i ferd med å ta skikkelig tak i huset.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det var klokken halv ett fredag brannvesenet første meldte om brannen.

Mannen som var til stede i boligen da uhellet skjedde forteller til brannvesenet at brannen oppsto da han satte et 48 volts litium ion elsykkelbatteri på spisebordet. Batteriet var ikke til lading.

– Da jeg satte ned batteriet på bordet smalt det som et fyrverkeri med gnistregn inne i stua. Jeg måtte få evakuert ut en annen person fra boligen og ba denne ringe nødetatene. Jeg løp så ut for å hente hageslangen. På den korte tiden jeg var ute etter hageslangen fosser det røyk mot meg da jeg var tilbake ved inngangsdøren. Jeg fant det best å ikke gå inn. Livet er viktigere, forteller mannen som var til stede til Vestfold Interkommunale Brannvesen fredag kveld.

Plutselig smalt det
El-sykkeleier

Nødetatene ble møtt av store flammer som sto ut av et vindu i første etasje i boligen i Tolvsrød i Vestfold.

Mannen forteller at han kjøpte batteriet for ikke lenge siden fra en amerikansk elsykkel-produsent og ble brukt på en offroad-sykkel.

– Det fungerte fint på den første turen. Når jeg skulle prøve det her om dagen, virket det ikke. Jeg tok det ut av holderen på sykkelen, og skulle kikke litt på det i dag. Jeg brukte ingen verktøy, men plutselig så smalt det, sier mannen.

Boligen har store skader

– Det var full fyr i huset og en stund fare for at brannen skulle spre seg til garasjen, forteller operasjonsleder Andre Kråkenes i Sør-Øst politidistrikt til TV 2.

Røykdykkere fra Vestfold interkommunale brannvesen gikk inn i huset og fikk slukket brannen.

Restverdiredningsbilen ble også tilkalt.

Som bildene viser tok flammene godt tak i huset og skadene på boligen ser ut til å være store.

– Boligen har store skader, den er brann- , sot-, røyk- og vannskadet. Det er bare trist, sier brannmester Roar Marthinsen.

Ifølge operasjonelderen fortalte den uheldige eieren at han jobbet med sykkelen sin i første etasje av huset da det smalt.

– Politiet har sikret elsykkelbatteriet og kriminalteknikere vil nå undersøke hendelsen og sikre spor i huset, sier operasjonslederen.

Ingen personer fikk fysiske skader i brannen.

2. mai i år ble 49 beoboere i et bygg på Hasle i Oslo evakuert etter at det oppstod en brann som trolig startet i en el-sykkel som stod til lading.

RØYKUTVIKLING: Brannen var i ferd med å spre seg til en garasje da brannvesenet kom til stedet , men ble slukket før dette skjedde. Foto: Vestfold Interkommunale Brannvesen
RØYKUTVIKLING: Brannen var i ferd med å spre seg til en garasje da brannvesenet kom til stedet , men ble slukket før dette skjedde. Foto: Vestfold Interkommunale Brannvesen