Stella Mwangi (31) frifunnet

FRIFUNNET: Stella Mwangi ble frifunnet på alle tiltalepunkter
FRIFUNNET: Stella Mwangi ble frifunnet på alle tiltalepunkter Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
Artisten ble frifunnet på alle punkter i Oslo Tingrett.
Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Stella Mwangi (31) møtte i Oslo Tingrett torsdag forrige uke, tiltalt for fyllekjøring. I dag, fredag, ble hun frifunnet på alle punkter.

– Jeg føler jeg flyr på ren glede! Jeg er utrolig takknemlig for alle rundt meg som har støttet meg og trodd på meg. Den siste tiden har vært forferdelig. De siste ukene har jeg ønsket å hoppe ned i et hull og gjemme meg for alle. Nå er stemningen den motsatte, sier Mwangi i en uttalelse til TV 2.

Mwangis manager, Erland Bakke, sier til TV 2 at dette var en enorm lettelse for henne. Han var også til stede under domsavsigelsen.

– Før vi fikk beskjeden var hun svært preget av alvoret, men idet vi fikk beskjeden hoppet hun av glede. Jeg merket at hun følte seg flere kilo lettere og endret fullstendig karakter på 30 sekunder. Man merket at denne saken har tynget henne enormt, sier Bakke til TV 2.

– Optimistiske

Han legger til at denne saken, i tillegg til å være belastende for Stella og hennes nærmeste, har krevd mye ressurser. Den enorme medieoppmerksomheten har også fått konsekvenser for artistens virke.

– På grunn av dette har vi måttet jobbe kontinuerlig med samarbeidspartnere som har brutt planer eller lagt dem på is. Men nå er vi igjen optimistiske, og har sterk tro på at dette vil gjøre ting enklere for henne, sier Bakke.

Var tiltalt for fyllekjøring

31-åringen var opprinnelig tiltalt for brudd på Vegtrafikkloven § 31 første ledd, for å ha ført en motorvogn da hun var påvirket av alkohol.

Årsaken til tiltalen var at Mwangi i september i fjor ble observert i en bil i Bernt Ankers gate i Oslo. Et vitne hevdet at artisten var beruset da hun førte bilen.

Dette nektet Mwangi for, og sa at hun kun hadde inntatt alkohol etter kjøringen. Under rettssaken ble det også klart at påtalemyndigheten hadde lagt til en subsidiær påstand, som gikk på at Mwangi hadde drukket etter en ulykke, og ba om at hun skulle dømmes for denne.

Mwangi selv forklarte at hun hadde undersøkt hvorvidt hun hadde skadet andre kjøretøy da hun parkerte, men ikke hadde funnet noen. Hun sa også at hun ikke forsto at dette ville bli en politisak.

31-åringen var også tiltalt for forulemping av offentlig tjenestemann.

Ba om full frikjennelse

Tiltaltes forsvarer, Silje Elisabeth Steenvaag, ba om full frifinnelse i rettssaken forrige uke.

– Stella har ikke kjørt med alkohol i blodet og det finnes heller ikke dokumentasjon på at det har vært sammenstøt med andre kjøretøy. Politiet har ikke jobbet for å finne bevis på Mwangis uskyld, men kun fremskaffet bevis for å finne henne skyldig, sa hun.

Ville ha betinget fengsel

Hadde det gått påtalemyndighetens vei, her representert ved politiadvokat Marita Hagen, ville Mwangi fått 24 dagers betinget fengsel med to års prøvetid for å ha drukket etter en ulykke, samt forulempet offentlig tjenestemann.

Aktor mente også at Mwangi burde betalt en bot på 29 000 kroner og mistet førerkortet i 12 måneder.

Saken oppdateres.

Lik TV 2 Nyhetene på Facebook