STJERNESKUDD: Wilfred Ndidi, Amine Harit og Goncalo Guedes er blant TV 2-Simens favoritter.
STJERNESKUDD: Wilfred Ndidi, Amine Harit og Goncalo Guedes er blant TV 2-Simens favoritter. Foto: Scanpix/TV 2

TV 2-ekspert: – Dette er VMs aller største stjerneskudd

TV 2-ekspert kårer de største stjerneskuddene i VM i Russland. Sjekk de utvalgte her!

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Slik ser du VM på TV 2 og NRK

Det å plukke ut de største talentene, eller stjerneskuddene, er ingen enkel oppgave.

Fotballekspert Simen Stamsø Møller har på oppdrag fra TV 2 Sporten plukket ut det han mener er de fem største stjerneskuddene i VM.

Sett opp ditt VM-tips her!

TV 2-eksperten understreker at listen er hans personlige mening, og at det var flere kriterier for de utvalgte.

– Kriteriene er at spilleren ikke kan ha fylt 22 år, og ikke spiller jevnt og trutt for det jeg anser som de absolutte største klubben i dagens fotball, forklarer Simen Stamsø Møller overfor TV 2 Sporten.

Han legger til:

– Dermed utelukker jeg Marcus Rashford (Manchester United), Gabriel Jesus (Manchester City), Rodrigo Bentancur (Juventus), Ousmane Dembélé (Barcelona) og Kylian Mbappe´ (Paris St. Germain) på denne lista, poengterer han.

Etter lengre betekningstid kom Stamsø Møller til sine personlige favoritter.

Her er TV 2-ekspertens liste over de fem største stjerneskuddene i VM:

5. Kasper Dolberg (20) – Danmark:

STJERNESKUDD: Danmarks Kasper Dolberg.
STJERNESKUDD: Danmarks Kasper Dolberg. Foto: Lars Moeller

– Det er vanskelig å se for seg at guttungen fra Silkeborg tar en plass i Åge Hareides førsteellever. Men VM-historien er full av overraskelser, og med Niklas Bendtners lyskeproblemer kan det fort bli mange minutter på dette supertalentet. Som sitt lands store stjerne, Christian Eriksen, valgte Dolberg tidlig å gå til Ajax. I 2016/17 scoret han 23 mål, mens han fulgte opp med skuffende ni nettkjenninger i 2017/18. Kanskje finner lysluggen tilbake scoringsformen i Russland.

4. Wilfred Ndidi (21) – Nigeria:

STJERNESKUDD: Nigerias Wilfred Ndidi.
STJERNESKUDD: Nigerias Wilfred Ndidi. Foto: Daniel Leal-olivas

– Ettersom han pådro seg en skade mot slutten av sesongen er ded i skrivende stung ikke 100% sikkert at Ndidi rekker starten av mesterskapet. Dette er en ryddegutt, som i det minste har klart å fylle en del av tomrommet N’Golo Kanté etterlot seg på Leicesters midtbane. Som sin forgjenger dekker han store områder. I tillegg er han god i lufta. Får han bedre orden på pasningsspillet sitt er dette en mann for større klubber enn Leicester.

3. Amine Harit (20) – Marokko:

STJERNESKUDD: Marokkos Amine Harit.
STJERNESKUDD: Marokkos Amine Harit. Foto: Fabrice Coffrini

– Denne gutten er som så mange andre talentfulle fotballspillere født og oppvokst i en av Paris’ forsteder. Han spilte sammen med stjerneskuddet Kylian Mbappé på det franske U19-landslaget som vant EM i 2016. Siden har han skiftet til Marokko, foreldrenes opprinnelige hjemland. I fjor sommer flyttet han fra franske Nantes til den tyske storklubben Schalke 04, hvor han fikk spilletid i 31 seriekamper, og spilte såpass bra at han nylig ble kåret til sesongens beste nykommer, prisen som i fjor gikk til Barcelona-spiller Ousmane Dembélé. Harit kan spille sentralt på midten eller en av kantene. Han er en god pasningspiller, har strålende teknikk og et herlig driv med ballen i beina. Marokko er kanskje laget med flest spennende unge spillere, deriblant Real Madrids Achraf Hakimi.

2. Lee Seung-Woo (20) – Sør-Korea:

STJERNESKUDD: Sør-Koreas Lee Seung-woo (til venstre).
STJERNESKUDD: Sør-Koreas Lee Seung-woo (til venstre). Foto: Kerstin Joensson

– Han har lenge vært ansett som Asias største talent. I likhet med Lionel Messi ble han som 13-åring hentet til Barcelona. Og i sitt første år i Spania slo han Messis målrekord for småguttelaget da han scoret 39 mål på 29 kamper. Noen år senere fikk Seung-Woos karriere seg en smell da Barcelona ble straffet for uryddigheter rundt signering av unge spillere, og koreaneren fikk ikke spille offisielle kamper på to år. I fjor sommer skrev han som 19-åring under for italiensk Hellas Verona, hvor han kun fikk spille én kamp fra start hele sesongen. Men i Sør-Korea har de på ingen måte gitt opp sin gullgutt. For en uke siden var han meget god da han spilte ved siden av kaptein Heung-Min Son.

1. Goncalo Guedes (21) – Portugal:

STJERNESKUDD: Portugals Goncalo Guedes.
STJERNESKUDD: Portugals Goncalo Guedes. Foto: Armando Franca

– En av de største overraskelsene i spansk fotball foregående sesong. Portugiseren ble hentet til hardtsatsende Paris St. Germain før 2016/17-sesongen, men fikk det ikke til i sin første sesong og ble lånt ut til Valencia. Der skjøt kantspilleren fart fra starten av sesongen, og allerede i oktober ble det snakket høyt om interesse fra Manchester United. Guedes kan spille på flankene eller bak en spiss. Han blander enorm fart og kraft med gode dribleferdigheter. I tillegg har han godt blikk for spillet, og kan sammen med Bernardo Silva bli mannen som skal mate Cristiano Ronaldo med målgivende pasninger.