ULIKE HUDFARGER: Lindsay Gottlieb fikk beskjed om å bevise at sønnen var hennes egen.
ULIKE HUDFARGER: Lindsay Gottlieb fikk beskjed om å bevise at sønnen var hennes egen. Foto: Lindsay Gottlieb/Twitter

Raser etter at hun måtte bevise overfor flyselskapet at sønnen var hennes

Da familien møtte opp på flyplassen fikk de en overraskende beskjed i innsjekkingsskranken.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lindsay Gottlieb fra California og forloveden Patrick Martin skulle ut å fly sammen med sin ett år gamle sønn, Jordan Peter Martin.

Da de ankom flyplassen og skulle sjekke inn fikk den lille familien mildt sagt sjokk. Kvinnen bak skranken ba Gottlieb om å bevise at sønnen var hennes egen.

«Jeg tror det var på grunn av hudfargen min», skriver hun på Twitter.

Ville se bevis på Facebook

Gottlieb er hvit, mens forloveden er afroamerikansk.

Hun skriver at damen bak skranken ba om å få se enten fødselsattest eller en Facebook-post som kunne bevise slektskapet mellom Gottlieb og ettåringen.

«Etter å ha flydd omtrent 50 ganger med sønnen min, ble jeg bedt av billettkontrolløren om å bevise at han var min, til tross for at jeg viste passet hans. Hun sa det var fordi vi hadde forskjellige etternavn», skriver småbarnsmoren.

«Først spurte hun om å se fødselsattesten. Så bedyret hun at det er en føderal lov (det ikke sant), og ba meg bevise at jeg var hans mor ved å vise Facebook-innlegg. Hva?? Moren som stod ved siden av meg sa hun aldri hadde blitt bedt om å vise bevis, til tross for at de også hadde ulike etternavn. Og det er ikke overraskende, for det var ikke en blandingsfamilie», fortsetter Gottlieb på Twitter.

I en tredje post på Twitter skriver hun at de tre ville ha mistet flyet hvis det ikke hadde vært for at det forsinket.

Ifølge flyselskapet Southwest Airlines rettningslinjer må foreldre kunne bevise barnets alder via et pass eller annen identifikasjon. Ingen steder står det skrevet at foreldre og barn må ha samme etternavn, skriver BBC som først omtalte hendelsen.

Beklager hendelsen

Flyselskapet sier i en uttalelse til The Washington Post at de beklager hvis hendelsen gjorde familien ukomfortabel, og at det aldri var hensikten.

– Jeg føler at jeg som hvit kvinne, med et privilegium og en plattform der noen kommer til å høre, har et ansvar for å si: «Hei, dette skjedde og det er ikke greit.» Kanskje dette senere vil hjelpe for min sønn som alltid kommer til å ha en hvit mor og en far som er afroamerikaner, sier Gottlieb til CBS San Fransisco.