PARKERTE: Ingjerd Hegdahl Nerlie fikk bot da hun parkerte bilen i forbindelse med at hun skulle på trening. Foto: Privat
PARKERTE: Ingjerd Hegdahl Nerlie fikk bot da hun parkerte bilen i forbindelse med at hun skulle på trening. Foto: Privat

Ingjerd (53) ble lang i maska da hun oppdaget parkeringsboten

Ingjerd Hegdahl Nerlie fra Sandefjord ble overrasket da parkeringsskiven ga etter for sommervarmen. Nå advarer hun andre.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det var i forrige uke at Ingjerd Hegdahl Nerlie (53) oppdaget den knallgule parkeringsboten under vindusviskeren på bilen sin.

Bilen hadde stått parkert på en kommunal parkeringsplass i Sandefjord, hvor man kan stå parkert gratis i opptil tre timer.

Ingjerd Hegdahl Nerlie hadde derfor stilt inn parkeringsskiven i frontruten for å vise når hun ankom parkeringsplassen.

– Da jeg kom tilbake, så var det en parkeringsbot på ruta. Det kunne jeg ikke skjønne. Jeg hadde to minutter igjen på parkeringen, sier hun til TV 2.

Saken ble først omtalt av Sandefjords Blad.

Advarer andre

Men det viste seg at parkeringsboten var hennes. Det hun imidlertid ikke kunne forstå, var at timeren var stilt inn på fem over 9, ifølge boten.

53-åringen sier selv at hun ankom rett før klokken 10, men at parkeringsskiven i plast ikke har tålt varmen i bilen. Nåla i bilen har dermed begynt å sige.

– Det var 40 grader i bilen, som stod nesten tre timer i sola, sier hun.

For å advare andre har Ingjerd Hegdahl Nerlie lagt ut en video på sin Facebook-side hvor hun viser hvordan nåla endrer sin plassering.

– Det er sjokkerende at dette kan skje. Jeg måtte legge ut videoen offentlig for å gi beskjed til andre som har plastskive, fortsetter hun.

☉Advarer mot å bruke parkeringsskive i plast, som er klebet til bilens frontrute i denne varmen!!☉ Ble parkeringsbot på meg, da nålen som ble stilt på ankomsttid, løsner og siger ned! Se video 📽Har nå byttet tilbake til den gamle, gode i papp! 😎

Publisert av Ingjerd Hegdahl Nerlie 26. mai 2018

Ingjerd Hegdahl Nerlie har sendt en klage til parkeringsovervåkningen i Sandefjord kommune, og torsdag ettermiddag fikk hun beskjed om at boten var frafalt.

– Hvis jeg hadde parkert feil, så hadde jeg betalt boten sier hun.

Anbefaler pappskiver

Kommunalteknisk sjef i Sandefjord kommune, Arne Johnsen, forteller at de behandler alle klager på vanlig måte. Han understreker imidlertid at at kommunen leverer ut parkeringsskiver i papp.

– De som velger å bruke noe annet må tenke at de velger noe som faktisk fungerer, sier Johnsen til TV 2.