Eiking ut mot gamlesjefene:

– Ikke de skarpeste knivene i skuffen

Odd Christian Eiking har mange grunner til å vise seg frem i Tour de France.
Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Critérium du Dauphiné på TV 2 Sportskanalen og Sumo fra 3. -10. juni

Odd Christian Eiking har hatt en vanskelig førstesesong for det belgiske prokontinentallaget Wanty-Groupe Gobert. Sykdom har ført til et beskjedent år så langt for 23-åringen.

– Sykdommen i vår satte meg ganske langt tilbake, sier Eiking til TV 2.

Men Eiking er fortsatt høyaktuell til Tour de France. Tirsdag denne uken testet han noe av brosteinen som blir en del av sommerens sykkeleventyr, sammen med sine Tour-aktuelle lagkamerater.

Føler seg trygg på Tour-debut
Søndag er det klart for en viktig oppladning til Tour de France, da starter Critérium du Dauphiné med åtte TV 2-sendte etapper.

– Det blir et viktig løp å få i beina før Tour de France. Jeg er kanskje på 90 prosent i Dauphine og 100 prosent i juli. Det håper jeg på. Kjører jeg et ok Dauphiné, sykler jeg Tour de France. Gjør jeg det helt elendig, kan Touren ryke, men det tviler jeg på. Jeg føler meg bra. Men jeg slipper ikke jubelen løs før det er svart på hvitt.

– Det var noen tullinger i det laget
Eiking er fornøyd med tilværelsen i Wanty, men sin tidligere arbeidsgiver har han ikke mye til overs for. Han var to år i franske FDJ, og det dårligste minnet kom i Vueltaen i 2017. Eiking ble kastet ut av rittet fordi han drakk et par øl med en lagkamerat kvelden før den siste etappen.

– Det var bare to øl. Det var merkelige greier. Det var jo bare jeg som ble kastet ut og ikke han andre som hadde kontrakt videre.

– Det var noen tullinger i det laget der som tullet seg litt for mye, rett og slett.

FDJ straffet bare nordmannen for upassende oppførsel.

– Bra de ikke kan norsk
– Det blir jo fort litt trynefaktor. De direktørene vi hadde med der er vel ikke akkurat de to skarpeste knivene i skuffen, sånn som jeg ser det. Bra de ikke kan norsk, sier Eiking og ler.

– Jeg vet at jeg ikke gjorde noe galt der. Franskmenn kan være veldig følelsestyrt. Våkner de opp og har en dårlig dag, kan det være nok til at de tar helt fatale avgjørelser. Det var helt sjokkerende. Det var rett før start også.

Drømmer om etappeseier
– Er du glad tiden i FDJ er over?

– Ja, det er jeg veldig glad for egentlig. Jeg har selvfølgelig gode minner også, men jeg følte jeg ikke fikk ut potensialet mitt på langt nær. Det bar ikke frukter å være der lengre, for å si det sånn. Når du alltid føler at du sykler rundt med en byrde på skuldrene og de ikke er fornøyd uansett hva du gjør, da blir det ikke noe kjekt og ikke noe god stemning. Da klarer ikke jeg å prestere heller.

Nå håper Eiking å vise alle, inkludert gamlelaget, hva han er god for i Tour de France.

– Ja, det hadde vært godt kanskje å gi dem en liten finger. Drømmen er å ta en etappeseier. Kommer jeg med i et brudd og formen er god kan mye skje. Jeg må bli kjent for å sykle fort også, ikke bare for å bli kastet ut av sykkelritt.

Lik TV 2 Sporten på Facebook