Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Høyre har ferdigbehandlet vinteres varslingssaker. Partiet har mottatt i alt 35 varsler om seksuell trakassering av ulike alvorlighetsgrad.

Det skriver Høyre i en pressemelding.

– Sakene angår i hovedsak medlemmer eller tidligere medlemmer av Unge Høyre, men også hendelser knyttet til medlemmer av Høyre. Varslene retter seg mot 21 personer, sier John-Ragnar Aarset i pressemeldingen.

– I de aller fleste sakene er det konkludert med brudd på partiets etiske retningslinjer. Reaksjonene har vært alt fra skriftlig advarsel til tap av verv og posisjoner i partiet, sier Aarset.

Han sier videre at de har fulgt opp de rammede så godt de har kunnet. Ofrene er tilbudt psykolog og juridisk bistand, om de har hatt behov for det.

– Alle sakene er fulgt opp etter mål om å komme til konklusjoner der både varsleren og den omvarslede skal oppleve en ryddig og rettferdig behandling, og at konklusjonen både skal oppleves rimelig av begge parter, sier Aarset.

Høyre jobber videre med å forbedre partiets etiske retningslinjer etter innspill fra ulike deler av organisasjonen, står det i pressemeldingen.

Varselsakene omhandler saker som strekker seg tilbake til før 2010 til 2018. Men det er en overvekt av hendelser fra før 2015.

En rekke av varslene har handlet om stortingsrepresentant og tidligere Unge Høyre-leder Kristian Tonning Riise (29). Høyre la i mars fram sine konklusjoner i sakene mot ham, og han mistet sine verv.