Paradise Hotel-Finalen 2018:

Knuste kula og stakk av med pengepremien

Julie Grindbakken (21) og Leo Faa (22) vant Paradise Hotel – men kun en av dem kan le hele veien til banken.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Årets tiende sesong av Paradise Hotel er ved veis ende, og vinnerne ble torsdag kveld kåret ved bassengkanten på skandalehotellet.

Etter å ha fått flest jurymedlemmer bak seg, og dermed slått ut Erik Sæter (21) og Ingrid Aguiluz (21), kunne Julie og Leo smykke seg med den gjeveste tittelen man som nordmann kan få tildelt i Mexico.

Det falt ikke i god jord hos Erik.

– Jeg kunne like gjerne dratt i uke én, sa den selverklærte guden på hotellet, og fortsatte:

– Andreplass for meg er akkurat det samme som sisteplass. Det kan godt hende de fortjente det, men jeg følte jeg fortjente det mer, bedyret han til programleder Triana Iglesias etter tapet.

I tusen knas

I år lå det en halv million kroner i potten, og vinnerparet måtte holde godt på hver sin glasskule for å bestå «troskapstesten».

Men timeglasset rakk ikke å bli snudd, og Triana fikk ikke lagt på mer enn fire gullbarrer, tilsvarende 200.000 kroner, før det smalt i murgulvet. De resterende 300.000 kronene går i år ikke til en utvalgt i juryen.

Leo kastet både silkehanskene og kula, og kan nå glede seg over å få 200.000 kroner inn på konto. Pengene skal han bruke på fornuftige ting – og kanskje en ny tur til utlandet.

– Jeg skal betale tilbake litt til faren min. Han har sponset en del turer på meg. Og så skal jeg betale ned studielån. Kanskje det også blir en fin tur til utlandet – men ikke Mexico.

Ikke redd for negative kommentarer

Til TV 2 forteller Leo at han ikke angrer på at han kastet kula.

– Jeg tenkte at det enten var meg eller Julie. Det spilte ikke så stor rolle for meg om det var 200.000 eller 300.000. Jeg følte jeg bare fikk betalt for å være i Mexico, sier han, og legger til at han ikke er bekymret for negative kommentarer.

– Hvis folk har det, så må de bare dele det med meg. Det er ytringsfrihet, men jeg er ikke bekymret. Det er jo ikke det mest moralske man kan gjøre, og det er litt omstridt. Men der og da var det et godt valg som jeg fortsatt står for.

Ble applaudert

22-åringen fra Stavanger forteller at den mest surrealistisk opplevelse var da han ble applaudert av de andre deltakerne etter kuleknusingen.

– Mange av jurymedlemmene hadde en «grudge» mot Julie. Folk uttrykte at de ble fornøyde med resultatet, sier Leo, og forteller at han i kveld skal feire seieren og pengepremien iført en blomsterskjorte i ekte charter-stil.

– Leo er en verdig vinner

Til tross for at Julie måtte dra slukøret hjem fra paradiset uten en krone, angrer hun ikke på at hun ikke kastet kula før Leo.

– Jeg angrer ikke i det hele tatt. Leo er en verdig vinner. Tap og vinn med samme sinn, tenker jeg. Jeg vant jo Paradise, så jeg har da gjort noe riktig, sier bergenseren til TV 2.

– Jeg kan ærlig innrømme at det å tape 250.000 selvfølgelig er kjempekjedelig. Jeg skulle gjerne hatt de pengene, men det er et spill. Jeg kunne valgt å knuse kula, men jeg bestemte meg for å ikke gjøre det. Det var mitt valg.

Sårende kommentarer

Julie forteller at det som gjorde mer vondt enn å tape flere hundre tusen kroner, var kommentarene fra de andre deltakerne under troskapstesten.

– Jeg ble lei meg da folk skrek at det var ufortjent at jeg stod der med Leo. Det som gjorde mest vondt var alle de spydige kommentarene om at de håpet Leo knusta kula. Det var det verste med hele seremonien.

Selv om Julie innrømmer å ha spilt spillet, angrer hun ikke på noen av valgene hun tok inne på hotellet.

– Jeg tok ett kjipt valg, og det har jeg fått bøte for resten av sesongen. Jeg kunne valgt å ikke sende hjem Isabel, og jeg kunne valgt å kaste kula. Men jeg angrer ikke på noe.

Julie forteller at hun har bodd hos Paradise Hotel-kjæresten de siste to månedene, og at de nå vurderer å flytte sammen til Bergen eller Oslo.

– Jeg fikk mange gode venner, og jeg fikk kjæresten min Oscar – så jeg vant egentlig alt, avslutter hun.