TOPP MODERNE: Singapore Airlines har ennå ikke mottatt det første flyet av typen Airbus A350-900ULR, som skal betjene rekordruten. Foto: Singapore Airlines
TOPP MODERNE: Singapore Airlines har ennå ikke mottatt det første flyet av typen Airbus A350-900ULR, som skal betjene rekordruten. Foto: Singapore Airlines

Comeback for verdens lengste flyrute

Turen fra Singapore til New York tar 18 timer og 45 minutter.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Singapore Airlines annonserte onsdag at selskapet begynner å fly ruten Singapore-Newark i oktober. Ruten vil bli betjent av selskapets nye Airbus A350-900ULR. ULR står for ultra long range, og det trengs på denne ruten.

Vi snakker nemlig om verdens lengste flyrute. Distansen er rundt 16.700 kilometer, oppgir Singapore Airlines på sine nettsider. Flytiden er opptil 18 timer og 45 minutter.

Den foreløpig lengste flyruten opereres av Qatar Airways. Turen mellom Doha og Auckland er 14.500 kilometer og krysser ti tidssoner.

Under den første flyvningen mellom Doha og Auckland i februar 2017 ble det servert 1100 kopper te og kaffe og 1036 måltider om bord, ifølge Independent.

La ned ruten i 2013

Singapore Airlines har også tidligere fløyet mellom Singapore og Newark, men ruten ble lagt ned i 2013. Årsaken var ifølge Reuters at høye drivstoffpriser gjorde ruten ulønnsom.

Tidligere brukte Singapore Airlines fly av typen Airbus A340-500 på denne ruten. De nye 350-maskinene skal være atskillig mer økonomiske i drift.

– Ruten vil tilby våre kunder den raskeste måten å reise mellom de to byene – komfortabelt og med Singapore Airlines' legendariske service – og vil bidra til å øke koblingene til og gjennom basen i Singapore, sier Singapore Airlines-sjef Goh Choon Phong.

For øyeblikket har selskapet 21 A350-900-maskiner i flåten. Det første flyet av typen A350-900ULR blir levert i september.

Singapore Airlines planlegger også å bruke ULR-maskiner på en direkterute mellom Singapore og Los Angeles.

Åtte minutter fra start til stopp

Også andre selskaper tilbyr lange flyturer. Emirates flyvning mellom Dubai og Auckland er nesten like lang som Doha-Auckland, og United Airlines er også i verdenstoppen med sin rute mellom Los Angeles og Singapore.

Om du ikke orker tanken på å sitte så lenge på et fly, kan det kanskje friste med en tur fra St. Gallen-Altenrhein-flyplassen i Sveits til Friedrichshafen i Tyskland. De to byene ligger bare 20 kilometer fra hverandre ved bredden av Constance-sjøen. Flyturen tar bare åtte minutter og er verdens korteste, ifølge CNN.