Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

RBK - Odd 2-2, 9-8 etter straffer

Se målene og den avgjørende straffen øverst. Video med tillatelse fra NRK

6059 tilskuere hadde møtt frem i solen og varmen på Lerkendal. De fikk også valuta for pengene. Etter to mål til hvert av lagene, gikk kampen til straffer.

Der ble det avgjort i den sjuende runden. Etter at Tore Reginiussen scoret på sin straffe, reddet Arild Østbø – som ikke hadde hatt en god kveld på jobben til da – Vebjørn Hoffs forsøk.

Dermed er Rosenborg klare for kvartfinale i cupen og fikk en opptur etter søndagens hjemmetap for serieleder Brann.

– Det var godt å ta den straffen. På det første målet jeg slapp inn, kom ballen litt brått på og det ble en dårlig retur. På den andre var det et kjapt skudd fra seks-syv meter. Det er slikt som skjer, sa Østbø til pressen etter kampen.

Østbø sa at det er vanskelig for ham å komme i kamp-rytmen når han ikke spiller fast, men er glad for at han klarte det i dag.

– Jeg håper jeg får stå i cupen fremover også. Jeg er ikke lovet det, så jeg må prestere. Jeg vil spille flere kamper og er klar for det, sa 27-åringen.

RBK-trener Kåre Ingebrigsten fortvilte over at RBK misbrukte så mange store sjanser i kampen og ikke avgjorde den tidligere.

Tidlig kalddusj

Birk Risa ga Odd ledelsen etter bare tre minutter. RBK-keeper Arild Østbø viste ikke patent keeperspill da han ga en retur, som gikk rett til en Risa foran åpent mål.

Hjemmelaget slo tilbake etter 25 minutter. Da ladet Anders Konradsen venstresleggen fra rundt 22 meter og banket ballen i det lengste krysset på vakkert vis.

Stillingen holdt seg til pause. Etter hvilen presset Rosenborg på og misbrukte flere store sjanser. Spesielt Jonathan Levi herjet på sin høyrekant med Odds John Kitolano.

Ny svak keeper-involvering

RBK-dominansen til tross, det var Odd som igjen tok ledelsen. Tobias Lauritsen ble spilt gjennom og fikk avsluttet fra skrå vinkel. Keeper skulle tatt ballen, men lot den gå i nettet. Ny svak involvering av reservekeeperen.

Rosenborg slo derimot kontant tilbake. I første angrep ble en heading fra Alexander Søderlund ble ekspedert i mål via en Odd-spiller til 2-2.

Målscorer Anders Konradsen skjøt på seg det som så ut som en strekk på baksiden av låret og måtte byttes ut like før full tid. Lillebror Morten kom inn i hans sted.

Avgjort på straffer

Det ble ekstraomganger. Nok en gang var det Rosenborg som presset på for en scoring, men de gikk til første pause med kun brente sjanser. Ingen mål kom i neste ekstraomgang heller. Dermed ble det straffesparkkonkurranse.

Fra straffemerket var det høy treffsikkerhet. Det kom ingen bom før Odds straffeskytter nummer sju, Vebjørn Hoff, fikk sin straffe reddet av Østbø, som da fikk oppreisning etter en svak kamp.