STORTINGET: Partileder Jonas Gahr Støre under Stortingets spørretime.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix
STORTINGET: Partileder Jonas Gahr Støre under Stortingets spørretime. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Foto: Roald, Berit

Dette sier Støre om Yssen-sykemeldingen

– Jeg er ikke en person som irettesetter folk eller som omtaler dem på en ufin måte, sier Ap-leder Jonas Gahr Støre, etter bråket rundt Ingunn Yssens sykemelding.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tirsdag ble det kjent at Ingunn Yssen, tillitsvalgt for Arbeiderpartiets stortingsgruppe, er sykemeldt.

Ifølge Dagens Næringsliv var det i forbindelse med en diskusjon om hvorvidt Trond Giske skulle kunne delta på stortingsgruppas sommerfest neste uke, at det oppsto en konflikt mellom den tillitsvalgte og partileder Jonas Gahr Støre.

Yssen har i ettertid gått ut og sagt at Giskes nærvær på sommerfesten i stor grad ekskluderer de som har kommet med varsler mot ham.

– Irettesetter ikke

Onsdag møtte TV 2 Jonas Gahr Støre på Stortinget.

– Den dialogen jeg har med klubbledelsen og de tillitsvalgte i Arbeiderpartiets stortingsgruppe, den kommenterer ikke jeg. Likevel vil jeg si at de som kjenner meg her fra Stortinget vet at jeg ikke irettesetter folk og ikke omtaler dem på en ufin måte, sier han.

Så Ingunn Yssens sykemelding er ikke knyttet opp mot deres møte?

– Jeg vil ikke kommentere en sykemelding som ikke jeg har skrevet ut. Det er et ansvar mellom henne og legen, og jeg håper hun snart er tilbake på jobb, sier han.

Til slutt legger han til at det er mange som er påmeldt årets sommerfest, og at han tror det blir en bra fest.

– Ubehagelig møte

Flere kilder sier til Dagens Næringsliv at Yssen opplevde møtet der festen var tema som ubehagelig, og at hun deretter oppsøkte bedriftslegen på Stortinget, som sykmeldte henne.

Etter det avisen får opplyst har klubben reagert overfor Støre for måten Yssen ble behandlet på.