Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I vinter ble Tarik Elyounoussi AIK-spiller i den svenske serien.

Da han nylig scoret i Stockholm-derbyet, var det flere som la merke til at han snakket nærmest prikkfritt svensk i intervjuet etter kampen.

Slikt lar man ikke gå upåaktet hen på landslaget.

– Jeg synes svensken min er grei, jeg. Jeg blir mobbet her av laget. De fleste snakker bare svensk til meg, ler Elyounoussi da TV 2 spør ham om språkskiftet.

Lars er fornøyd

30-åringen har vokst opp i Fredrikstad, som ikke er langt fra svenskegrensen. Kanskje er det derfor han kan slå over så lett.

– Det må til. Svenskene er dårlige på å forstå norsk. Da må jeg legge om. De liker at jeg prøver. Det er det viktigste, sier Elyounoussi.

Fotballandslaget har laget en egen video om angriperens svensk. Vil du ha deg en liten latter, kan du se den øverst i artikkelen.

Landslagets svenske sjef, Lars Lagerbäck, virker også å sette pris på å høre sitt eget tungemål.

– Jeg tror Lars er fornøyd. Han bare ler og synes det er morsomt at han kan snakke mer svensk. Men han legger om litt, han også. Han snakker norsk til meg, og jeg svarer på svensk, forteller AIK-spilleren.

God start i AIK

Han har hatt en bra start og scoret to mål i AIK, som ligger på andreplass etter tolv spilte kamper.

– Vi er kommet godt i gang. Vi kjemper om gull.

Elyounoussi scoret på straffe da de slo byrival og serieleder Hammarby i toppkamp for to uker siden. Da var det enormt trøkk på tribunene med utsatt kampstart og slagsmål etterpå.

– Den kampen var noe av det kuleste jeg har vært med på. Det var mye folk og bra stemning. En perfekt ettermiddag. Du merker at det er litt mer trøkk I Sverige enn i Norge, sier han.

Lørdag kveld kl. 22 kan du se Elyounoussi og Norge spille mot VM-klare Island på TV 2 og TV 2 Sumo.