For varmt for eksamen – skole må stenge på grunn av varmen

Deler av Haugeåsen ungdomsskole i Fredrikstad er stengt på grunn av varme og dårlig luftkvalitet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Elever sendes hjem, og eksamen i sidemål for 10. klassingene blir annullert.

Det skriver Fredriksstad Blad.

– Dette går ikke bare på at det er varmt, men på generelt dårlig luft inne i lokalene. Vi forsøkte i det lengste å gjennomføre eksamen, men forholdene ble etter hvert så ille at verneombudet mente det var uforsvarlig å fortsette, sier rektor Mona Häckert til avisen.

– Det ble veldig varmt og vanskelig å tenke og fokusere. Det var noen vinduer som var åpnet i rommet ved siden av, men det hjalp ikke så veldig mye, sier Oda Marie Veum som går i 10. klasse på ungdomsskolen, til NRK.

Hun og alle de andre elevene ved ungdomsskolen ble sendt hjem etter at det ble altfor varmt og dårlig luftkvalitet inne i klasserommene og gymsalen hvor eksamenene fant sted.

– Det er 30 grader i lokalene, og vi bestemte derfor å sende hjem elevene og avlyse eksamen i samråd med Utdanningsdirektoratet. Vi har kjøpt inn vifter og åpnet alle vinduene, men med nesten 60 personer inne i rommet, så gikk det ikke, sier Häckert til NRK.

Ifølge Fredriksstad Blad har ledelsen ved skolen i flere år ventet på nytt ventilasjonsanlegg. Men ingen ting har skjedd, og onsdag ble forholdene så ille at ledelsen ikke så noen annen utvei enn å sende elever hjem midt under eksamen.

Ifølge Storm.no er det 29 grader og sol fra skyfri himmel i Fredrikstad onsdag.