Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Han er en ekte helt, sier guttens bestemor om Mamoudou Gassama, mannen fra Mali som resolutt klatret opp fire etasjer på utsiden av bygget og fikk gutten i sikkerhet.

Videoen av redningsaksjonen gikk verden rundt mandag. Mamoudou Gassama nølte ikke da han så barnet henge fra en balkong i fjerde etasje i Paris. På et halvt minutt hadde han klatret opp og reddet gutten.

Hedret av presidenten

Mandag ble 22-åringen invitert til Elyséepalasset i Paris av president Emmanuel Macron, som ønsket å takke den unge migranten personlig.

Gassama, som kom til Frankrike for bare noen måneder siden, ble belønnet med fransk statsborgerskap, medalje og tilbud om stilling i brannvesenet.

Dro på handletur

Tirsdag har det dukket opp nye opplysninger om saken. Den fire år gamle gutten kom til Frankrike for tre uker siden fra øya Réunion, hvor guttens mor og bestemor bor. I Paris skulle han bo hos faren. Moren og parets andre barn skulle komme etter i juni, skriver BBC.

Faren bor i 6. etasje i blokka nord i Paris. Han lot sønnen være alene hjemme da han skulle ut for å handle. Etter handleturen ventet faren med å dra hjem fordi han skulle spille Pokémon Go, ifølge fransk påtalemyndighet.

PÅ BESØK HOS MACRON: President Emmanuel Macron inviterte Mamoudou Gassama til Elysee-palasset i Paris etter den spektakulære redningsaksjonen. AFP PHOTO / POOL / Thibault Camus
PÅ BESØK HOS MACRON: President Emmanuel Macron inviterte Mamoudou Gassama til Elysee-palasset i Paris etter den spektakulære redningsaksjonen. AFP PHOTO / POOL / Thibault Camus

Fra 6. til 4. etasje

Imens tok den fire år gamle sønnen seg ut på balkongen, iført Spiderman-drakten sin. Da han ble berget, hang han fra en balkong i fjerde etasje. Hvordan han kom seg på utsiden av rekkverket og to etasjer ned, er uklart.

Faren vil nå bli siktet for ikke å ha tatt vare på gutten. Han risikerer to år i fengsel og en saftig bot. Faren skal være helt knust over hendelsen.

– Han var heldig

Guttens mor har fortalt Antenne Réunion at faren ikke er vant til å passe på gutten og at han også tidligere har overlatt sønnen til seg selv.

– Jeg kan ikke rettferdiggjøre det min mann gjorde. Folk vil si at det kunne hendt med hvem som helst, og det har hendt med andre. Sønnen min var heldig, sier hun.