SLUTT: Det er over for Andrew Lincoln etter den niende sesongen av «The Walking Dead».
SLUTT: Det er over for Andrew Lincoln etter den niende sesongen av «The Walking Dead». Foto: Gene Page

Forlater «The Walking Dead»

Hovedrolleinnehaveren forlater serien etter ni år.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Onsdag ble det bekreftet at Andrew Lincoln (44) forlater AMC-suksessen «The Walking Dead» etter å ha portrettert hovedrollen Rick Grimes i åtte år.

Det var Hollywood Reporter som først omtalte saken.

Den populære zombie-serien går på sin niende sesong til høsten, og det meldes om at Lincoln er skrevet inn i seks episoder.

I et intervju med Hollywood Reporter i fjor, hintet briten til at han var lei.

– Det må ta slutt snart, og det er definitivt noe vi snakker om på settet. Jeg har klekket ut en mulig avslutning, men om produsentene vil godta den gjenstår å se, uttalte han.

I tillegg til Lincoln er det rapportert om at Lauren Cohen (36) som spiller Maggie, også vil forlate serien på grunn av andre prosjekter.

Fansen fortviler

At to av seriens viktigste karakterer kaster inn håndkleet i krigen mot zombiene, tar ikke fansen lett på. Flere har tatt til Twitter for å dele sin sorg og misnøye.

– Da stopper det etter seks episoder for meg. Jeg kommer ikke til å se The Walking Dead uten Rick og Maggie, skriver en.

– Uten Andrew er det ikke noe show. Hvis dette er Rick Grimes' siste sesong, er dette seriens siste sesong, melder en annen.

– Nei, nei, nei! Dette er et mareritt! Jeg kan ikke tro at Andrew Lincoln forlater showet.

– Ord kan ikke beskrive hvor trist jeg er nå. Hjertet mitt er knust. Andrew vil bli savnet, uttaler en annen.

– The Walking Dead kan ikke fortsette uten Andrew Lincoln. Han vil for alltid være Rick Grimes i våre hjerter, skriver en kvinnelig fan.

Publikumsfavoritt blir værende

Andrew Lincolns kontrakt gikk ut etter sesong åtte. Det samme gjorde kontrakten til Norman Reedus (49) som spiller Daryl Dixon i «The Walking Dead». Sistnevnte blir imidlertid værende etter å ha gjort forhandlinger med produksjonsteamet.

Ifølge Hollywood Reporter vil Reedus motta en sjekk på 20 millioner dollar for å overta hovedrollen i zombie-serien.

49-åringen har skapt overskrifter den siste tiden. Nylig ble det kjent at Reedus og skuespiller-kona Diane Krüger (41) venter barn. Han har sønnen Mingus Lucien (18) fra et tidligere forhold.