Derfor stenger Starbucks 8000 serveringssteder

To svarte menn ble arrestert på en Starbucks-kafé i Philadelphia fordi de bestilte på feil måte. Nå tar kaffe-kjeden et stort oppgjør med seg selv.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Starbucks stenger over 8000 caféer i USA tirsdag. Istedet for å selge kaffe, skal alle ansatte møte opp for å få holdningsskapende kursing med tanke på fordommer og rasisme.

Utgangspunktet for den omfattende kampanjen er et videoopptak av to svarte menn på en Starbucks i Philadelphia som ble arrestert fordi de satte seg ned uten å bestille kaffe først.

Videoen gikk viralt, og skapte kraftige reaksjoner.

Se videoen øverst i saken!

Tirsdag skal 175.000 ansatte kurses. Målet er å bekjempe rasisme på arbeidsplassen, men fokuserer også på fordommer mot hjemløse, eller mennesker med en annen seksuell legning, eller kjønnsidentitet.

I Philadelphia-hendelsen ble Rashon Nelson og Donte Robinson bedt om å forlate caféen. De ble arrestert av politiet minutter etter at de satte seg for å ha et forretningsmøte.

Nelson og Robinson har denne måneden inngått forlik med Starbucks. De får betalt et utdanningsløp, i tillegg til et kontaktbeløp.