Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

William Kvist har vært en bærebjelke i FC København i en flere år og forbereder seg for tiden til VM med Danmark, men det gikk ikke smertefritt da 33-åringen fikk prøve seg i Premier League i 2014.

Kort tid etter at han hadde blitt hentet til Fulham på lån fra Stuttgart i januar det året, sparket London-klubben René Meulensteen og fikk myteomspunnede Felix Magath inn som ny manager.

– Han så på oss som dyr han kunne herse med, og det var ingen sympati å hente. For han var usikkerhet nøkkelen til suksess. Han ville ha ville dyr som gikk ut og ga alt, skriver William Kvist i sin nye biografi, gjengitt av dansk TV 2.

KONTROVERSIELL: Felix Magath har ledet ni tyske klubber, i tillegg til Fulham og kinesiske Shandong Luneng.
KONTROVERSIELL: Felix Magath har ledet ni tyske klubber, i tillegg til Fulham og kinesiske Shandong Luneng. Foto: Sascha Schuermann

Kvist understreker at han ikke ville vært foruten tiden i Fulham og livet i London våren 2014, men han virker å ha lite til overs for sin tyske trener.

– På mange måter vil jeg beskrive Felix Magath som en gal mann med flere personligheter. Noen dager gikk han rundt blant spillerne og faktisk prøvde å snakke, mens han andre ganger ikke sa et eneste ord til noen, skriver William Kvist.

Magath har trent ni tyske klubber, og har vunnet Bundesliga med både Bayern München og Wolsburg, men han kunne ikke redde Fulham fra nedrykk. Fulham er også 64-åringens foreløpig siste jobb i Europa.​

Kvist skriver om treninger, spillermøter og videoanalyser av kamper i Bundesliga og Champions League han aldri har opplevd maken til.

– Det var «priceless» å se rundt på rutinerte folk som Brede Hangeland, Scott Parker og John Arne Riise. Det var fullstendige paffe over hva de hadde opplevd, forteller Kvist.

Brede Hangeland var sammen med John Arne Riise en del av Fulham-laget som rykket ned. Den nåværende fotballeksperten til TV 2 har fortalt hvordan Magath rådet ham til å lege en lårskade ved å smøre på ost på skadestedet samtidig som han skulle ta en telefon hjem til sin mor.

– Jeg mente det kunne være verdt å prøve et kjerringråd, har Felix Magath forklart til BBC, men nektet samtidig for at han la seg opp i arbeidet til klubbens lege.

Brede Hangeland, som spilte sine siste Fulham-kamper under Magaths ledelse, fikk huden full av Magath etter at historien kom frem.

– For meg virker det ofte som spillere som ikke presterer på banen og er i rampelyset kommer med slike latterlige beskyldninger. Verdensklassespillere som Michael Ballack og Raúl ville aldri kommet med sånne uttalelser. Klasse taler for seg, skrev Magath på sin Facebook-side for fire år siden.

Magath ledet kinesiske Shandong Luneng til sjetteplass på øverste nivå i fjor, men har vært arbeidsledig siden. Så langt har han heller ikke kommet med tilsvar på William Kvists skildringer i biografien.

Fulham er kommende sesong tilbake i Premier League for første gang siden nedrykket i 2014. Stefan Johansens klubb slo Aston Villa i opprykksfinalen.