Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Dette er galskap og grov dyremishandling. De har gått til angrep på et dyr som som er ute av stand til å forsvare seg. Jeg har vondt inni meg, sier Anders Giske til TV 2.

Han og tvillingbroren Eirik har to villsauer som beiter på Hundsværholmen rett utenfor Ålesund sentrum. Ifølge Giske har noen ungdommer vært på holmen på fest fredag kveld, og han mistenker at de kan stå bak mishandlingen.

– Noen har kappet av øret på dyret, det er skjært ti striper med kniv i nakken på sauen og deretter har de festet et tau i horna og surret den til flytebrygga før de kastet dyret på sjøen. Væren har druknet, sier en harmdirrende oppgitt Giske.

Væren fikk øret klipt av.
Væren fikk øret klipt av. Foto: Privat

Mattilsynet er varslet om dyremishandlingen og i dag leverte Anders Giske inn en politianmeldelse.

– En bekjent av meg kjørte forbi med vannscooter og vi vet navnet på båten som hadde lagt til ved holmen. Det bør være en smal sak for politiet å finne ut hvem som eier båten, sier Giske.

Ifølge Mattilsynet skal villsauen obduseres. Politiet bekrefter overfor Sunnmørsposten at saken er anmeldt.

– Eierne har forklart seg for politiet, og forholdet er anmeldt. Så langt er det ingen mistenkte i saken. Om eierne av væren kan identifisere båten, må de komme til politiet med opplysningene, sier politiinspektør Yngve Skovly til Sunnmørsposten.