SOMMERBRYLLUP: Rose Leslie og Kit Harington gifter seg ni måneder etter at forlovelsen ble annonsert.
SOMMERBRYLLUP: Rose Leslie og Kit Harington gifter seg ni måneder etter at forlovelsen ble annonsert. Foto: Justin Tallis

Nå er datoen avslørt

Game of Thrones-stjernene gifter seg i sommer.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Skuespillerparet Kit Harington (31) og Rose Leslie (31) skal gifte seg den 23.juni. Det melder BBC.

De to møttes på settet til den populære HBO-serien «Game of Thrones» i 2012, der de to spilte kjærester.

Leslie spilte karakteren «Ygritte» frem til 2014, mens Harington er hovedrolleinnhaver i fantasydramaet. Han spiller den populære karakteren Jon Snow.

Celebert selskap

Sommerbryllupet skal stå i Rose Leslies hjemby, Aberdeen, i Skottland. Skuespilleren kommer fra en adelsfamilie, og ifølge BBC skal bryllupsfesten arrangeres i slottet til far Sebastian Leslie i Garioch.

Det har tidligere blitt rapportert om at stjerneparet har invitert 200 gjester. Deriblant Game of Thrones-kollega Emilia Clarke (31), som nylig uttalte seg om bryllupet.

– Bryllupet deres kommer til å bli vilt, sa hun i et intervju med det amerikanske magasinet Vanity Fair.

Clarke spiller Daenerys Targaryen i Game of Thones. Det er forventet av seriens åttende og siste sesong kommer ut i 2019.

Forlovet seg i høst

Det var i september i fjor at Rose Leslie og Kit Harington annonserte forlovelsen sin i en notis i britiske The Times.

– Kit, yngre bror av David og Deborah Harington av Worcestershire, og Rose, mellomste datter av Sebastian og Candy Leslie av Aberdeenshire er forlovet, lød det.

Ifølge kilder nær paret satset de på rask bryllupsplanlegging i tilfelle noen skulle finne på å lekke detaljer.

I forbindelse med lanseringen av Game of Thrones' syvende sesong snakket Harington ut om forholdet til Leslie, og svarte på hvorfor innspillingen på Island med henne er hans favorittminne.

– Island har en spesiell plass i hjertet mitt, fordi det var der vi ble forelsket. Landet er utrolig vakkert, og nordlyset gjorde det magisk. Om du allerede er tiltrukket til noen, og de spiller din romantiske interesse i en serie, er det veldig enkelt å bli forelsket, sa han i et intervju med italienske Vogue.