STUPER UTI: Vilja Ueland og Marie Mørkeberg Poppe tok et kveldsbad på Ingierstrand Bad i Oslofjorden tidligere denne uken. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
STUPER UTI: Vilja Ueland og Marie Mørkeberg Poppe tok et kveldsbad på Ingierstrand Bad i Oslofjorden tidligere denne uken. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Så mye varmere er Norge enn Syden

Temperaturen er høyere i Sør-Norge enn i norske charterperler. Da kan man gjøre et reisekupp hvis man likevel vil på tur

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den siste tiden har vært preget av varmerekorder, i hvert fall hvis du befinner deg sør i landet.

Etter planen skal temperaturene i Sør-Norge holde seg godt over 20-tallet – og også nærme seg 30 grader – de neste dagene.

Dermed tyder mye på at det fortsatt vil være «sydenstemning» flere steder. Temperaturene i store norske byer som Oslo, Bergen og Trondheim kan nemlig komme til å bli høyere enn temperaturene som preger «norske» charterfavoritter om dagen, skal vi tro meteorologene.

Forholdene ligger altså til rette for flere deilige sommerkvelder på balkongen.

Varmere enn Syden

Mandag og tirsdag kan temperaturen i Oslo bli 25 og 26 grader, mens det i Bergen vil bli enda litt varmere.

Onsdag og Torsdag skal det etter planen bli 28 grader i Oslo, mens temperaturen i vestlandshovedstaden vil bli opptil 30 grader.

Til sammenligning vil Alicante på Costa Blanca i Spania «bare» vise til 24 grader, og i Alanya i Tyrkia vil det bli et par grader kjøligere.

Selv om eksempelvis Split og Sunny Beach kan vise til 26 varmegrader, kan temperaturen komme til å bli høyere i flere byer i Sør-Norge.

Og befinner du deg i Las Palmas på Gran Canaria, må du ta til takke med rundt 20 grader.

Se oversikten nederst i saken.

Spiser is fremfor å bestille ferie

Nora Aspengren, kommunikasjonsansvarlig i turoperatøren TUI, forteller at de totalt sett har mottatt flere bestillinger for feriereiser i sommer enn på samme tid i fjor, men at det har vært stille på bookingfronten den siste tiden.

– Vi ser jo at man har spist is fremfor å booke feriereiser, sier Aspengren til TV 2.

– Det er vanlig at det er stille i mai, men det har vært litt ekstra stille, bekrefter hun.

Ifølge Aspengren har mange nordmenn bestilt sommerferien ekstra tidlig i år, og at det er booking av restplasser og lignende som det er blitt mindre av den siste tiden.

– Man booker mindre av «hoppe på»-turene fordi man nyter solen her i stedet. Det er de turene som blir mest berørt når været er som dette, forklarer hun.

Flere kupp

Aspengreen forteller at det er mulig å gjøre et kupp, dersom man likevel vil til sydligere strøk.

– Blant annet kan man få fly ned i 500 kroner tur/retur, sier hun.

Også hos konkurrenten Ving kan man gjøre noen kupp på «siste liten-turer».

– Vi har dynamiske priser som justeres etterspørselen, sier informasjonssjef Siri Røhr-Staff til TV 2.

Hun bekrefter at mange har bestilt ferien for lenge siden, og at man ikke avbestiller fordi det er varmt her hjemme i Norge.

– Man bestiller ferie for å oppleve noe annet. Det tror jeg er årsaken til at folk holder på turene sine selv om det er varmt hjemme, sier hun.