TROR FRANKRIKE SKUFFER: TV 2-ekspert Simen Stamsø Møller tror Frankrike ikke klarer å innfri forventningene i VM.
TROR FRANKRIKE SKUFFER: TV 2-ekspert Simen Stamsø Møller tror Frankrike ikke klarer å innfri forventningene i VM. Foto: Franck Fife

TV 2-ekspert: – Jeg blir alltid litt skuffet over dem

TV 2s eksperter utpeker den nasjonen de tror kommer til å skuffe mest under sommerens VM-sluttspill i Russland.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Slik sendes VM på NRK og TV 2

I store mesterskap er det alltid lag som underpresterer med tanke på forventninger på forhånd og potensialet i spillertroppen.

Under VM-sluttspillet i Russland vil garantert noen lag nok en gang ikke leve opp til forventningene.

TV 2 Sportens eksperter innrømmer at det vanskelig å spå hvilke nasjoner som kommer til å skuffe under under VM – men deler likevel sine tips om hvem de tror kommer til å oppleve en aldri så liten nedtur i mesterskapet i Russland.

– Da tror jeg Frankrike. Dessverre, holdt jeg nesten på å si. Det er det laget jeg alltid holder med i VM, og jeg reiser på ferie der hver sommer. Jeg blir alltid litt skuffet over dem. De kunne stilt med 3-4 startellevere som hadde slått 80 prosent av alle landslagene i VM, men de får liksom ikke helt maks ut av det, sier TV 2-ekspert Simen Stamsø Møller, og fortsetter:

– Didier Deschamps er en bra trener, men han har fått kritikk for å ha spilt kjedelig fotball og ikke turt å bruke talentet i troppen enda. Mange mener Frankrike bør spille morsommere og bedre fotball, for spiller for spiller så har de et fantastisk lag på papiret, mener han.

Fotball-ekspert Petter Myhre og kommentator Øyvind Alsaker i TV 2.
Fotball-ekspert Petter Myhre og kommentator Øyvind Alsaker i TV 2. Foto: Daniel Sannum Lauten, Tv 2

TV 2-kommentator Øyvind Alsaker tror Eden Hazard, Romelu Lukaku og de andre stjernene på de belgiske landslaget vil oppleve et skuffende VM.

– Det er litt vrient å utpeke hvilken nasjon som blir VMs skuffelse. Men et lag det er knyttet store forventninger til er jo Belgia. Og jeg er veldig usikker på om Roberto Martínez kan få maks ut av dette Belgia-laget. Jeg er spent på om Roberto Martínez har det som skal til for å lykkes med Belgia, mener Alsaker.

– De kommer til å få høre det etter VM
TV 2-ekspert Petter Myhre synes det er vanskelig å nevne kun én nasjon han tror kommer til å skuffe stort i Russland.

– Uff, det er vanskelig å si hvem som kommer til å underprestere. Det kan avhenge av om et lag får skader på sentrale spillere, eller om spillere plutselig er ute av form. Jeg tenker uansett at en av de største nasjonene kommer til å skuffe, mener TV 2-eksperten.

Og legger til:

– Spania, Brasil, Argentina og Tyskland vil alltid ha et stort press på seg. Presset på disse nasjonene vil alltid være enormt. Så har du også lag som Belgia og Frankrike, som kan gjøre det dårligere enn forventet. Men jeg tror som sagt at Spania, Brasil, Tyskland eller Argentina kommer til å skuffe. Den av de fire lagene som skulle mislykkes, og for eksempel ikke ta seg til en semifinale, vil nok få høre det av mediene etterpå, konstaterer Myhre.

– England kommer til å skuffe som vanlig
England har som kjent ikke vunnet VM siden 1966, men foran hvert mesterskap har fansen skyhøye forventninger til «The Three Lions».

Fotball-ekspert Jesper Mathisen i TV 2.
Fotball-ekspert Jesper Mathisen i TV 2. Foto: Daniel Sannum Lauten, Tv 2

TV 2-ekspert Jesper Mathisen tror imidlertid England nok en gang ikke vil levere de varene som fansen forventer.

– England kommer til å skuffe som vanlig. I forrige mesterskap røk de mot Island. Det er mange som holder med England også i Norge, og som vanlig er forventningene til England store. Så ender det i fiasko, og ikke det fansen hadde håpet på. For minne venners del som heier på England i Norge så håper jeg jo at England skal gå langt i VM, men jeg tror det vil vise seg at England fremstår som et begrenset fotballag om man sammenligner med de beste. Dessverre, konkluderer Jesper Mathisen.