Slik så bilen ut etter at 29-åringen hadde fått ut aggresjonen sin. Nå er han dømt. Foto: Polisen.
Slik så bilen ut etter at 29-åringen hadde fått ut aggresjonen sin. Nå er han dømt. Foto: Polisen.

Startet med forbikjøring – så tente 29-åringen

Forfulgte ektepar i 13 mil.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det kan gå en kule varmt ute i trafikken mange ganger. En pekefinger eller litt aggressiv tuting er slett ikke uvanlig. Men noen ganger går det også mye lenger.

Som en i sak svenske SVT nå forteller om. De bringer nemlig historien om ekteparet fra Latvia som hadde vært på besøk hos sønnen sin Norge. På vei hjem kjørte de gjennom Sverige og her oppsto det en situasjon som nå har endt i retten.

Begge skulle kjøre forbi

Men for å ta det fra starten: På vei gjennom Norrbotten skulle ekteparet ta en forbikjøring. Det samme skulle en 29-åring som lå bak dem.

De la seg altså ut samtidig, og 29-åringen måtte kjøre ut i grøfta for å unngå sammenstøt.

Bilen hans ble skadet, men ikke verre enn at han kom seg opp fra grøfta. Det latviske ekteparet stoppet imidlertid ikke. De kjørte videre, og 29-åringen la seg dermed på hjul.

70 centimeter lang skiftenøkkel

Etter 13 mil stoppet ekteparet på en bensinstasjon i Norsjö. 29-åringen hoppet ut av bilen og gjorde det veldig klart at han ville ha erstatning for det som hadde skjedd med bilen hans. Da han ikke fikk gehør for det, tok han fram en 70 centimeter lang skiftenøkkel, og gikk løs på bilen til ekteparet.

I retten erkjente 29-åringen straffskyld – og anslo at han hadde hamret løs på Hyundaien i rundt fem minutter. Den latviske sjåføren fikk også et blødende sår i hodet.

Se hva Brede har gjort med Mercedesen sin

Fyllekjøring

Nå er 29-åringen dømt for både hærverk og mishandling. Han må erstatte skader på ekteparets Hyundai med 3.630 Euro (rundt 34.000 kroner), dessuten 14.200 kroner i erstatning til bileieren.

I samme slengen ble han dømt for fyllekjøring og vold mot offentlig tjenestemann, fra et tidligere tilfelle.

Nå venter også 100 timers samfunnstjeneste. Og det blir nok også en god stund før 29-åringen kan sette seg bak et ratt igjen...

LES OGSÅ: Her er grensene for å miste førerkortet

Se video: Slik stopper de råkjørerne i Sverige