1000 LITER VANN I MINUTTET: Det ulmer fortsatt i hvitevarene, men brannvesenet har nå kontroll på brannen i gjenvinningsanlegget Revac. Foto: Vestfold Interkommunale Brannvesen
1000 LITER VANN I MINUTTET: Det ulmer fortsatt i hvitevarene, men brannvesenet har nå kontroll på brannen i gjenvinningsanlegget Revac. Foto: Vestfold Interkommunale Brannvesen

– Har kontroll på brann i avfallsanlegg

Brannen i gjenvinningsanlegget i Vestfold er under kontroll.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det melder Vestfold Interkommunale Brannvesen i en oppdatering klokken 12 mandag.

– Brannmessig er det lett røyk i området. Det ulmer fortsatt i den store haugen med oppmalte hvitevarer. Vi har en lift på hver side av bygget, den ene slokker for øyeblikket den andre står klar i beredskap. Videre har vi et slangeutlegg med en vannkanon som står å pøser rundt 1000 liter i minuttet med vann på haugen hvor det ulmer. Fem brannmannskaper er i innsats, forteller brannvesenets innsatsleder Andrew Wright.

Fryktet kollaps

Tidligere mandag ble det opplyst at man fryktet bygget skulle kollapse og at brannen skulle blusse opp igjen som følge av det. Mandag var byggeksperter på befaring i brannområdet, og Brannvesenet konstaterer at bæringen og betongelementene som utgjør taket er svekket i brannområdet.

– Om takelement av betong skulle falle ned i haugen hvor det ulmer, kan vi få en ny situasjon. Vi tror ikke det vil skje, men kan ikke utelukke det, sier Andrew Wright.

Brant i over et døgn

70 boenheter ble først evakuert etter at det oppsto brann i anlegget til Revac i Re kommune nord for Tønsberg søndag morgen.

Den første meldingen om brannen kom i 7-tiden søndag morgen. Ett døgn senere var flammene fortsatt ikke slukket.

Brannvesenet trakk røykdykkerne ut av det brennende bygget søndag kveld fordi det var fare for at deler av betongtaket skulle rase ned.

Åtte brannmannskaper og to lifter har gjennom natten slokket flammer i lommer inne i hallen.

Fra dør til dør

Operasjonsleder Trond-Egil Groth i Sørøst politidistrikt sa til NTB mandag morgen at 89 boliger skulle evakueres.

– Politiet, i samråd med brannvesenet, valgte i løpet av natten å evakuere områder langs Bjuneveien og Linnestad i nærheten av Revac AS i Re kommune, skriver politiet.

De gikk fra dør til dør i det aktuelle området for å informere de beboere det ble besluttet å evakuere. Disse fikk tilbud om overnatting på hotell i Tønsberg, skriver Tønsbergs Blad.

Det er også besluttet at Linnestad barnehage holder stengt mandag.

I utgangspunktet ikke farlig

– Dersom det er andre personer i området rundt Revac som føler ubehag som følge av brannen, som for eksempel svie, kløe eller irritasjon i luftveiene, bes disse fjerne seg fra det området der de har blitt utsatt for røyken, og ta kontakt med lege, skriver politiet.

De opplyser at lukt av røyk uten andre symptomer i utgangspunktet ikke er farlig. Røykutviklingen varierer opp og ned i omfang og forurensningen i bekken i nærheten overvåkes nøye.

(©NTB/TV 2)