Halvorsen imponerte i Hammer Series

Kristoffer Halvorsen imponerte og var først over mål på 2. etappe av lagkonkurransen Hammer Series i Stavanger. Mitchelton-laget beholder ledelsen i rittet.

Mitchelton-Scott tok en klar ledelse i lagkonkurransen på klatreetappen fredag. Lørdag fortsatte det i samme spor under sprintetappen.

Sky-rytter Kristoffer Halvorsen var frisk i avslutningen og spurtet først over målstreken.

Se den imponerende spurten i videovinduet øverst.

– Strålende gjort av Halvorsen på slutten av dagen! sa TV 2s kommentator Christian Paasche.

Men Mitchelton-Scott viste nok en gang styrke underveis.

Det australske profflaget stoppet på 1058 poeng lørdag og starter først i søndagens avsluttende lagtempo. Etappen kjøres i jaktstartformat, også det i Stavanger.

Team Sunweb på annenplass endte på 984 poeng. Laget kjører ut halvminuttet bak Mitchelton-Scott på lagtempoen, mens Halvorsen og lagkameratene i Team Sky (800 poeng) starter 28 sekunder bak der igjen. Totalt har Mitchelton-Scott 2555 poeng, Sunweb 1629 og Sky 1340.

UAE-rytter Alexander Kristoff var tredjemann over mål i spurten lørdag. Han tok poeng på noen av de innlagte spurtene, men hadde ikke helt kreftene i kamp mot Halvorsen og tyske Phil Bauhaus på slutten.

– Vi kom bakpå mot slutten. Jeg sløste litt med kreftene underveis, sa han til TV 2.

– Hammer Series er en uvant måte å kjøre sykkel på, men det er jo action, la Stavanger-syklisten til.

UAE og Kristoff må nøye seg med en plass i B-finalen. Lørdagens innsats holdt akkurat ikke til en plass i A-finalen søndag. Mitchelton, Sunweb, Sky, BMC, Quick-Step, LottoNL og Nippo gjør opp om seieren.

(©NTB)