Takket nei til kjempekontrakt med Holst Engers lag for å signere for UAE

Men ikke alt går på skinner for Alexander Kristoffs lag litt over en måned før Tour de France.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se siste dag av Hammer Series på TV 2 og Sumo fra 14:30

UAE-Team Emirates, med ryttere som Rui Costa, Daniel Martin, Fabio Aru og Alexander Kristoff på lønningslisten, står med tre seire nesten fem måneder ut i 2018-sesongen.

Alle har blitt tatt av nordmannen.

– Resultatmessig er jeg ikke fornøyd

I Tour of California nylig, hvor han deltok før han stilte til start i Hammer Series i Stavanger denne helgen, var det imidlertid langt mellom høydepunktene.

Tre plasseringer blant de ti beste var beholdningen i et ritt hvor fenomenet Fernando Gaviria stakk av med rubbel og bit i spurtene.

– Jeg er ikke helt fornøyd, men jeg følte egentlig at bena var raske nok. Så jeg må bare komme meg i posisjon - få farten opp når folk kommer rundt meg slik at jeg ikke blir sperret. Så jeg føler formen er OK, men resultatmessig er jeg ikke fornøyd, sier 30-åringen til TV 2 i Stavanger.

I California var han dog langt fra å være alene om ikke å levere. Peter Sagan, Caleb Ewan, Max Walsheid og, spesielt, Marcel Kittel vil helle ikke være videre tilfredse med å reise tomhendte hjem fra USA.

– Jeg har kanskje blitt dårligere, jeg vet ikke

Av spurterne i feltet er det imidlertid få, om noen, som er like ærlige om egne prestasjoner som Kristoff.

Så var også tilfellet i Stavanger.

– Sportsdirektørene er flinke til ikke å legge press på oss, men de har nok litt presset på seg fra sponsorer og sånt. Så vi burde ha prestert bedre med det mannskapet vi har. Det gjelder jo også meg. Selv om jeg har vunnet noen løp, så hadde jeg forventet å vinne litt flere. Men i klassikerne i vår så føler jeg at jeg ikke har prestert slik jeg gjorde i 2014-2015. Jeg har kanskje blitt litt dårligere, jeg vet ikke, eller så har de andre blitt bedre. For jeg følte jo at jeg kjørte ganske bra i klassikerne i år, men det ble ikke de helt store resultatene. Så kanskje jeg sikter litt for høyt, sier han og smiler.

– Du er vel ikke «over the top», er du det da?

– Jeg får jo noen resultater fortsatt, så jeg håper jeg kan henge med i «gamet» i noen år til.

Takket nei til kjempekontrakt

I en alder av 30 har Kristoff sannsynligvis flere år igjen på toppnivå før karrieren begynner å gå mot slutten.

Det vet selvfølgelig også de ulike lagsjefene i bransjen.

Da kontrakten med Katusha gikk ut etter forrige sesong, var flere store lag, med UAE-Team Emirates og Astana i spissen, svært lystne på å få nordmannen i stallen.

UAE-Team Emirates trakk som kjent det lengste strået til slutt, men også et annet lag var oppe til vurdering.

TV 2 vet at det kom et tilbud fra laget til August Jensen og Sondre Holst Enger, Israel Cycling Academy, som var minst like økonomisk gunstig som det han ble tilbudt hos sin nåværende arbeidsgiver.

– Jeg hadde tilbud fra Israel Cycling Academy, og noen andre lag, så det var absolutt et interessant lag og noe jeg vurderte, sier Kristoff.

– Var de store summer involvert?

– Det har jo ikke vært små summer det har vært snakk om på noen av tilbudene jeg har hatt. Jeg hadde jo vært en av kapteinene på Israel Cycling Academy, i så fall, så man blir jo betalt deretter. Man har jo en markedsverdi, og mange av lønnstilbudene var cirka på samme nivå.