BADING: Mange har hoppet i havet for å avkjøle seg i Sør-Norge den siste uken. Her fra Sørenga ved en tidligere anledning.
BADING: Mange har hoppet i havet for å avkjøle seg i Sør-Norge den siste uken. Her fra Sørenga ved en tidligere anledning. Foto: Roald, Berit

Kom deg ut og nyt drømmeværet i sør – nå tar det slutt

Den siste uken har været i sør satt varmerekorder, men fra og med neste uke kan ikke lenger meteorologene love blå himmel og strålende sol.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den siste uken har Sør-Norge hatt Syden-liknende tilstander, med temperaturer opp til 30 grader flere steder.

Samtidig har været i Midt- og Nord-Norge vært mer ustabilt.

Det pene sommerværet i sør holder seg ut helga – men fra da av endrer ting seg.

Mer ustabilt

For fra mandag av kan ikke meteorologene lenger love blå himmel og strålende sol i sør.

– Temperaturene vil nok synke litt, og ustabile luftmasser kan danne regn- og tordenbyger, sier vakthavende meteorolog Beate Tveita i Storm til TV 2.

Videre utover uken vil temperaturene synke noe, men fremdeles ligge over 20 grader. Likevel understreker Tveita at neste uke ikke blir like fin som den forrige.

– Det blir mer mulighet for regnbyger og lavere temperaturer, sier hun.

Bedre i nord

Mens sør vil kjenne neste uke som en forverring i klimaet, vil flere områder nord i vårt langstrakte land få en bedring.

– Først stiger temperaturene i Nordland, og så videre oppover i Troms og Finnmark. Her vil temperaturene stige opp mot 15 grader, sier hun.

Den siste uken har store områder, særlig langs kysten, hatt mye nedbør og vind. Temperaturen har flere steder vært så lave som 3 grader.

Varmere enn syden

Rekordtemperaturene i sør har gjort Sør-Norge til et av de varmeste stedene i Europa den siste uken.

En lang rekke feriedestinasjoner i Spania, Frankrike og Italia har hatt langt lavere temperaturer enn for eksempel hovedstaden.

– En del svake lavtrykk og regn - og tordenbyger over Vest-Europa har nok gjort oss til en av dem med aller best vær den siste uken, sier meteorologen.