Hylles av treneren: – Et av de største talentene i Europa

ENDELIG TILBAKE: Sander Berge tror han vil komme styrket ut av skademarerittet, og blir hyllet av Genks sjeftrener.
ENDELIG TILBAKE: Sander Berge tror han vil komme styrket ut av skademarerittet, og blir hyllet av Genks sjeftrener. Foto: Pedersen, Terje
Sander Berge tror han har lært av skademarerittet.
Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sander Berge lovprises av Genks sjeftrener Philippe Clement etter blytunge måneder. Søndag kan 20-åringen bidra til europaligaspill.

– Jeg blir «freshere og freshere» for hver kamp og begynner å nærme meg de 90 minuttene, men det er opp til klubben og landslaget å bestemme hvor mye jeg skal spille, sier Berge til NTB.

– Har det vært tøffe måneder?

– Veldig tøffe, selvfølgelig, men som ung spiller så er det stor læring. Jeg tror at jeg i lengden kommer godt ut av det å ha vært gjennom den påkjenningen, følt at ikke alt går som det skal hele veien og er på skinner, sier Berge.

Søndag spiller Genk hjemme i omspill mot Zulte-Waregem. Vinneren går inn i første kvalifiseringsrunde i europaligaen.

– Et av de største talentene i Europa

Berge er ikke klar for en hel kamp, men kan spille «60 minutter» søndag.

– Vårt medisinske støtteapparat og legen i Barcelona (Ramon Cugat) følger dette nøye opp. Maks for Sander er en time av en kamp. Det viktige nå er at han ikke slår opp denne skaden. Han er ikke helt ute av faresonen ennå. Så vi må være forsiktige med belastningen. Vi har også god kontakt med det norske landslaget, sier sjeftrener Clement til NTB.

Han sparer ikke på superlativene om Berge.

– Han er helt klart et av de største talentene i Europa og en treners drøm. Han suger til seg som en svamp det du sier, analyserer det og dagen etter ser du at han prøver å bli bedre.

– Læring

Berge hadde avsluttet fredagstreningen med laget og skulle til en naprapat for behandling, da han tok seg tid til en prat med NTB i sommerværet i Genk.

– Dette har vært læring. Du jobber mer som et enkeltindivid og legger ned veldig mange timer for å være toppidrettsutøver med et annet perspektiv. Det har blant annet gjort at jeg har jobbet enda mer med det mentale, sier Berge som legger til at han har fått hjelp av mange i skadeperioden.

For marerittet varte i sju måneder og startet da Berge skulle gjennomføre en takling i oktober i fjor.

Den gikk bra, men i samme slengen fikk den store bakre lårmuskelen og et senefeste en skikkelig smell.

Cugat (kjent for behandling av utallige fotballstjerner) ble koblet inn. Berge reiste i vinter sammen en annen skadd Genk-stjerne (Leandro Trossard) til Spania.

Dyptgående røntgenbilder tatt og analysert av Cugat førte til følgende råd: Svært liten belastning i flere måneder, kanskje sesongen ut.

Sevilla?

Sist uke kom Berge på banen i en halvtime i sitt comeback. Nå kan han få mer.

Norge spiller snart landskamper mot Island og Panama. Berge er tatt ut, men kommer ikke til å bli belastet hardt.

20-åringen er en ettertraktet mann. Spanske Sevilla skal i fjor ha lagt et bud på 115 millioner kroner for ham, men det ble ikke noe av handelen.

(©NTB)

Lik TV 2 Sporten på Facebook