Her står 80 kontrollører parat til å sjekke hver femte av de over 5.000 bilene som ble sluset inn til kontroll. Foto: Statens vegvesen
Her står 80 kontrollører parat til å sjekke hver femte av de over 5.000 bilene som ble sluset inn til kontroll. Foto: Statens vegvesen

Stopppet alle bilene på E6 – se hva de fant

80 kontrollører sjekket over 1.000 biler.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Onsdag denne uken sjekket over 80 kontrollører fra fem forskjellige etater 1.017 kjøretøy i løpet av fem timer.

Den omfattende kontrollen ble gjennomført på Taraldrud kontrollstasjon i Ski kommune, sør for Oslo.

All trafikk langs E6 inn mot Oslo ble sluset innom kontrollstasjonen. Der sto kontrollører fra Tolletaten, Politi, Skatt øst og Arbeidstilsynet – i tillegg til at flere seksjoner i Statens vegvesen var representert.

– Kontrollører gjorde en viktig jobb for trafikksikkerheten disse timene, sier fagleder i Statens vegvesen, Erik G. Tangen, som koordinerte onsdagens kveldskontroll.

Av de 5.003 kjøretøyene som var innom i løpet av ettermiddagen og kvelden, ble 1.017 tatt til side for en nærmere kontroll. 131 av disse var tunge kjøretøy.

Vegvesenet slå til: 30 (!) fikk bruksforbud

Fikk førerkortet beslaglagt

– De aller fleste som kjører på veiene våre har orden på både seg selv og kjøretøyet sitt. Men også denne kontrollen viste at det er viktig å få luket ut enkelte førere og biler som kan utgjøre en fare for trafikksikkerheten, sier Tangen.

Blant annet ble to førere tatt for å kjøre i påvirket tilstand, en fikk beslaglagt førerkortet for å kjøre i 127 km/t i 80-sone og en mistet førerkortet for å ha rygget på motorveien.

15 biler ble avskiltet på grunn av manglende forsikring eller EU-kontroll.

Tre personbiler hadde så grove tekniske mangler at de fikk kjøreforbud fram til feil ble utbedret.

Vegvesenet fikk tips: Se hva de stoppet

Fem piggdekkgebyr i varmen

– Det ble også gitt 12 kjøreforbud til tungbiler. Disse kom blant annet som følge av kraftig diesellekkasje, grove bremsefeil og dårlig lastsikring. Det var også en del tilfeller av overlast, forteller Tangen.

– Tre tungbiler og 10 varebiler var lastet for tungt. Den ene varebilen hadde så stor overlast at føreren ble anmeldt. Det overrasket oss også at vi ble nødt til å utstede 5 piggdekkgebyr i sommerværet.

Utmerket samarbeid

I tillegg til det som er nevnt, opprettet politiet sak mot to personer for besittelse av narkotika. Tolletaten scannet 12 biler og gjennomførte to søk med hund som til sammen ga to beslag. Skatt øst og Arbeidstilsynet opprettet henholdsvis 24 og 10 saker som de vil følge videre.

Litaueren fikk bruksforbud, så kjørte han bare videre!

Video: Se hva som skjer når dette vogntoget skal kontrolleres