Håper rettssaken mot Weinstein vil sette en stopper for de psykiske traumene

«Charmed»-skuespiller Rose McGowan (44), som hevder å ha blitt voldtatt av Hollywood-produsenten, ønsker å være til stede under rettssaken mot Harvey Weinstein (66).

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I dag, fredag, overga filmprodusenten Harvey Weinstein (66) seg til politiet.

Torsdag ble det klart at filmmogulen er under føderal etterforskning i New York, mistenkt for å ha begått seksuelle lovbrudd mot minst 80 kvinner.

Politiet har også åpnet etterforskning mot ham i Los Angeles og London.

Etter at flere som hadde jobbet med Weinstein sto frem i en artikkel i New York Times i oktober i fjor, har anklagene mot filmprodusenten strømmet inn.

En av de første til å anklage ham var Rose McGowan (44), best kjent for sin rolle som Paige i TV-serien Charmed.

Skuespillerinnen hevder Weinstein voldtok henne da hun var 23 år gammel.

– Mange traumatiske år

I et intervju med Associated Press (AP), forteller 44-åringen om hvordan tiden etter hendelsen har vært.

– Jeg har hatt mange traumatiske år som følge av denne mannen. Av å se fjeset hans overalt. Han var alltid tilstedeværende i min verden. Den psykiske torturen og kontinuerlige mishandlingen og trakasseringen. Det tok aldri slutt.

Hun beskriver også at Weinstein skal ha terrorisert henne ved hjelp av «The Black Cube», et privat sikkerhetsbyrå Weinstein hyrte for å finne og avverge trusler mot hans omdømme (journ. anm.). Filmprodusenten skal også ha arrangert et møte mellom henne og sin agent fra samme byrå.

– Han ba meg om å møte spionen hans, en tidligere Mossad-agent – ved Peninsula Hotel – hans favoritt-voltektssted, forteller McGowan.

Vil være til stede under rettssaken

I intervjuet forklarer 44-åringen at hun, i tillegg til å anklage Weinstein for det han har gjort, skylder på hele det innviklede systemet, filmbransjen og politikerne, som lot det utspille seg uten å gripe inn.

– Han ble ikke bare beskyttet av Hollywood, han ble guddommeliggjort. Han var deres kultleder – og jeg burde vite det, fordi jeg vokste opp i en, konstaterer skuespilleren.

Til tross for traumene, ønsker 44-åringen å være til stede under rettssaken mot filmprodusenten.

– Om jeg får lov til det, så møter jeg opp. Forhåpentligvis vil det helbrede mye av traumene jeg opplever hver gang jeg ser ansiktet hans, hører navnet hans eller hver gang jeg må lese eller høre at han sier det han gjorde var med samtykke.