ALL STARS: Sander Sagosen og Bjarte Myrhol er en del av stjernelaget i Champions League.
ALL STARS: Sander Sagosen og Bjarte Myrhol er en del av stjernelaget i Champions League. Foto: ehfcl.com

To nordmenn på All Star-laget i Champions League

Sander Sagosen og Bjarte Myrhol får plass på stjernelaget.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

EHF har offentliggjort sesongens All Star-lag i Champions League i forkant av helgens Final Four i Köln.

Der er det to nordmenn inne i varmen: Sander Sagosen (22) og Bjarte Myrhol (35).

– Det er moro. De har hele sesongen vist at de er skikkelig gode. Bjarte har hatt en av sine beste sesonger. Sander har tatt rollen sin fint i PSG og prestert på et veldig høyt nivå. Det er velfortjent at de er der, sier landslagssjef Christian Berge til TV 2.

Sander Sagosen ble kåret til turneringens beste venstreback. Han er klar for Champions League-semifinale i sin første sesong i den franske giganten PSG, og har med seg tre lagkamerater på All Star-laget.

Bjarte Myrhol er kåret til beste strekspiller etter at hans storspill bidro til at Skjern overraskende tok seg helt til kvartfinalen.

35-åringen og Barcelonas Dika Mem (beste høyreback) er de eneste på All Star-laget som ikke skal spille Final Four i Köln denne helgen.

Kun tre mann forsvarte plassen på laget fra fjorårssesongen: PSG-trioen Uwe Gensheimer (beste venstreving), Nikola Karabatic (beste midtback) og hans bror Luka Karabatic (beste forsvarer).

Trioen er på All Star-laget for tredje gang. Det har kun Mikkel Hansen, Timuzsin Schuch og Kiril Lazarov klarte tidligere. Dette er sjette gang at EHF kårer et All Star-lag i Champions League.

Vardars Arpad Sternik ble kåret beste keeper, mens to av Espen Lie Hansens lagkamerater i Nantes også er med. David Balaguer er kåret til beste høyreving, mens Romain Lagarde er kåret til beste unge spiller.

Montpelliers Patrice Canayer, som har ledet sitt lag helt siden 1994, er kåret til beste trener.

«Norsk» semifinale

Det er Sander Sagosen som har alt å tape når han møter landslagskollega Espen Lie Hansen (29) til duell lørdag.

Den helfranske semifinalen mellom Paris St. Germain og Nantes er den første av to i Köln. Finalen spilles søndag. I den andre semien møtes Montpellier (Frankrike) og tittelforsvarer Vardar Skopje (Makedonia).

– Jeg har bare sett Final4-helgen på TV før. Dette blir noe nytt, og det største man kan være med på i klubbhåndballen, sier Sagosen til NTB.

PSG blir soleklar favoritt mot Nantes. Tre franske lag er kvalifisert.

– Serien i Frankrike er litt sterkere enn jeg hadde sett for meg før jeg kom ned. Den gjenspeiler seg i at tre klubber er med denne helgen.

Erfaren

De to norske landslagsspillerne kjenner hverandre godt, også etter kamper i den franske serien. Den ser PSG ut til å vinne etter at tabelleder Montpellier snublet i en kamp tirsdag.

Dette sier de to norske profilene om hverandre før helgens håndballbrak.

Lie Hansen om Sagosen: – Han er jo ikke så ung lenger, men spiller på en veldig erfaren måte. Han har skudd og finter og er en trussel.

Sagosen om Hansen: – Han er en joker og kan på sine beste dager skyte hull på alle lag. En av de beste i verden på kontringer.

Outsider

– Selvfølgelig kan vi vinne denne kampen. Det er PSG som har presset på seg. Vi kan spille med lave skuldrer. Det har ofte vært en fordel i Champions League-sluttspillet, sier Lie Hansen til NTB.

Alle de fire kampene er utsolgt og spilles med snaut 21.000 tilskuere på tribunene.

– Det er bra at det er nøytral bane og at ingen av lagene spiller «hjemme», sier Lie Hansen.

Han kom til Nantes fra konkurstruede Midtjylland i vinter. Nå spiller han sin første Final4-helg.

– Dette har blitt en suksess på alle måter. Da jeg spilte i Dunkerque kjørte jeg opp sammen med Christoffer Rambo og så på. Det var heftig.

PSG tapte finalen i fjor med knappest mulig margin mot Vardar.

(©NTB/TV 2 Sporten)