Det er nå skalldyrene er på sitt beste:

Gå sommeren i møte med sjømataften

Det er nå skalldyrene er på sitt beste! Server med hjemmelaget aioli og chips av rotgrønnsaker.

En smak av havet på 1-2-3:
​Blåskjell, reker og sjøkreps, servert med hvitløksmajones (aioli) og chips av rotgrønnsaker.

Til fire personer beregnes 4 sjøkreps, 1-2 nett med blåskjell og ca 2 kg reker (eller litt mer, se an gjestene).

Tilbehør: Godt brød og pommes frites, eller prøv chips av rotgrønnsaker fra pose!

Enkel hvitløksmajones:

  • 2-3 fedd grovhakket hvitløk
  • 2 ts saft fra sitron
  • frisk dill (kan sløyfes)
  • 3-4 dl majones

Kjøres sammen til en glatt majones med en stavmikser.

Blåskjell dampes i en stor gryte med lokk.

  • ca. 2 kg blåskjell
  • 3-4 sjalottløk
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 dl olivenolje
  • saft av 1 sitron
  • en god neve persille

Finhakk løk og hvitløk og surr i olje uten at løken tar farge. Tilsett blåskjell, legg på lokk og rist på kjelen en gang imellom slik at alle blåskjellene blir dampet. Blåskjell dampes i 6-8 min til alle skjellene åpner seg.

Server med brød og hvitløksmajones – ikke glem å dyppe brødet i den gode blåskjellkraften!

Når du serverer sjøkreps sammen med blåskjell og ferske reker holder det med 1 sjøkreps pr person, men noen blir sikkert glade om det er 2 sjøkreps pr person.

I fiskedisken finner du kokte sjøkreps, er du heldig og kan kjøpe rett fra en fisker får du levende sjøkreps.

Sjøkreps

  • Wenche brukte ferdigkokte sjøkreps.
  • Skjær krepsen langsetter
  • fjern den lysbrune «strengen», som er tarmen.
  • Rører sammen mykt smør med litt sitron og finhakket hvitløk og eventuelt urter. Fordel over sjøkrepshalen (den kjøttfulle delen).
  • Grill med skallsiden ned eller legg på et ark aluminiumfolie i varm stekeovn på 200°C til smøret er smeltet, ca. 8-10 min.