Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Med sine ni mål på ti Champions League-kamper er Sadio Mané en viktig del av Liverpools dødelige angrepstrio.

Sammen med Roberto Firmino og Mohamed Salah har senegaleseren banket inn mål på bestilling, og lørdag er Real Madrid siste hinder på veien mot det gjeveste trofeet man kan vinne som klubbspiller.

26-åringen husker godt forrige gang klubben vant Mesterligaen.

– Jeg husker AC Milan mot Liverpool i 2005. 0-3, så 3-3 og straffer. Det er et stort minne for meg. Jeg så kampen i landsbyen min, Bambali. Jeg husker at jeg var med en god venn av meg, og på 0-3 var han helt ute av det. Han sluttet å se på, og løp som en gal for å komme seg unna. Så kom han tilbake mot slutten og kunne ikke tro det. Selv den dag i dag kan han ikke tro det. Han kom tilbake etter kampen, da Liverpool hadde vunnet, sier han til the Guardian.

Kjøpte 300 trøyer

Foran årets finale har vennen som løp sin vei kommet med en formaning.

– Jeg snakket med ham i går. Han er en stor Liverpool-fan. Han er fortsatt i Senegal. Navnet hans er Youssouph Diatta. Han spurte om vi kunne unngå å ligge under 0-3 denne gangen, sier Mané, som også avslører at det ikke var Liverpool som lå hans hjerte nærmest tilbake i 2005.

– Jeg heiet ikke på Liverpool da, jeg var Barcelona fan, innrømmer han.

Nå er Bambali en landsby der det kryr av Liverpool-fans. Derfor har den senegalesiske angriperen gått til innkjøp av 300 Liverpool-drakter for å kle hjemstedet i rødt under Champions League-finalen.

– Ingen i landsbyen min kommer til å jobbe denne dagen. Familien min bor fremdeles der. Min mor og min onkel. De kommer alle til å se på. Det bor 2000 mennesker der. Jeg kjøpte 300 Liverpool-trøyer og sendte det til folk i landsbyen, slik at fansen kan bruke dem når de ser finalen. Jeg kommer til å reise tilbake i sommer, etter fotball-VM, og forhåpentligvis kommer jeg til å vise alle sammen vinnermedaljen, sier Mané.

Tror de fleste heier på Liverpool

Liverpool-stjernen tror de fleste nøytrale vil heie på ham og lagkameratene under finalen, og mener en Merseyside-triumf vil være en seier for fotballen.

– Det vil være bra for fotballen på grunn av måten vi spiller på. Jeg kan ikke si at de fleste fans ønsker det, for Real Madrid-fansen vil si det er motsatt. Kanskje alle som ikke er Real Madrid-, Everton-, Manchester United- eller Manchester City-fan. Jeg tror alle andre ønsker å se Liverpool vinne trofeet. Real Madrid har vunnet to ganger og ønsker å vinne tre ganger på rad. Vi respekterer dem som et glimrende lag og en stor klubb i fotballhistorien, men Liverpool har også historie. Det kommer ikke til å bli enkelt, men vi vil gjøre vårt beste, sier Mané.