Disse danske angriperne kan nekte Bendtner VM-plass

KJEMPER OM VM-PLASS: Nicklas Bendtner, Yussuf Poulsen, Andreas Cornelius, Nicolai Jørgensen, Kasper Dolberg, Viktor Fischer og Kenneth Zohore vil alle til Russland som danske VM-angripere.
KJEMPER OM VM-PLASS: Nicklas Bendtner, Yussuf Poulsen, Andreas Cornelius, Nicolai Jørgensen, Kasper Dolberg, Viktor Fischer og Kenneth Zohore vil alle til Russland som danske VM-angripere. Foto: Scanpix/montasje
– Disse her er spillere som på mange måter har mange av de samme egenskapene som Nicklas Bendtner, men Bendtner er kanskje den mest presise av dem, sier Åge Hareide til TV 2.
Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Slik sendes VM på TV 2 og NRK

Helsingør (TV 2 Sporten):

Fotball-VM nærmer seg, og de fleste av landene begynner i disse dager å nærme seg sine endelige tropper.

I helgen skal danskenes landslagssjef Åge Hareide kutte ytterligere i sin bruttotropp, som per nå teller 35 mann. Etter Rosenborg-Brann søndag kveld, er det nemlig kun 24 mann som skal danne den danske troppen i deres idylliske VM-leir i Helsingør.

Mange er spente på om Rosenborgs Nicklas Bendtner kommer med i den endelige troppen, og selv om man ikke får det fullstendige svaret på det søndag, er det i hvert fall mye som tyder på at dersom RBK-spissen er blant de 24 som får beskjed om å stille på trening mandag, er han også på flyet til Russland om drøyt to uker.

Tidligere i uken svarte Åge Hareide på fotballekspert Ole Martin Årsts uttalelser i FotballXtra, der den tidligere norske toppspissen sa at han ikke kan skjønne at Bendtner skal ha noe i et VM å gjøre slik han har fremstått i RBK-drakten i de siste kampene.

– Det har han absolutt. Men det mener vi alle i bruttotroppen har, sa Hareide til TV 2 tidligere i uken.

I stedet for å bruke mye tid på å snakke direkte om Bendtner når vi treffer Hareide igjen i anledning danskenes treninger i Helsingør, spør vi så Hareide om han i stedet kan si litt om spillerne forrige sesongs toppscorer i Eliteserien kjemper om en plass med.

Dette er Bendtners utfordere

​En snakkesalig og oppglødd Hareide vet at han har mange strenger å spille på offensivt, men at det i den endelige troppen neppe blir plass til mer enn seks angripere. Samtidig er det også nettopp seks navn han presenterer når Bendtners utfordrere skal lanseres.

– Av angripere i troppen vår har vi Kasper Dolberg, en ung og lovende spiss i Ajax. Han var veldig dyktig i fjor. I år har han vært mye skadeplaget, men han er tilbake og frisk nå. Og vi har Nicolai Jørgensen, som var toppscorer i Nederland i fjor i Feyenoord, begynner Hareide.

Danske spisser av den nederlandske skolen er noe Hareide vet å benytte seg av, all den tid hans assistenttrener Jon Dahl Tomasson både har herjet i Nederland som spiller og deretter tatt sin trenerutdannelse i treskolandet. Og nettopp det faktum at alle Bendtners konkurrenter spiller i sterkere ligaer enn den norske, er et element som garantert blir vurdert.

– Vi har Viktor Fischer, som nå er spiss i FCK, men han spilte tidligere utenlands i Middlesbrough, Mainz og Ajax. På trening nå har vi også Kenneth Zohore, som rykket opp til Premier League med Cardiff i vår, og er spiss på U21-landslaget. Vi har også Yossi Poulsen, som spiller i Leipzig i Bundesliga. Han er en dyktig spiller og også en viktig spiller for oss som et offensivt våpen. Og så har vi Andreas Cornelius, som spiller for Atalanta i Serie A. Han er også en kraftplugg, forteller Hareide.

Fakta: Spisser i den danske bruttotroppen

 • Nicklas Bendtner, 30 år, RBK
  81 landskamper, 30 mål
 • Nicolai Jørgensen, 27 år, Feyenoord
  29 kamper, 8 mål
 • Yussuf Poulsen, 23 år, RB Leipzig
  26 kamper, 3 mål
 • Andreas Cornelius, 25 år, Atalanta
  18 kamper, 4 mål
 • Viktor Fischer, 23 år, FCK
  17 kamper, 3 mål
 • Kasper Dolberg, 20 år, Ajax
  4 kamper, 1 mål
 • Kenneth Zohore, 20 år, Cardiff
  0 kamper, 0 mål

– Bendtner er kanskje den mest presise av dem
Så hva er det så som taler for at en spiller i norsk Eliteserie skal kunne prioriteres foran folk som scorer mål på bestilling i Nederland, som til daglig spiller sin fotball i Serie A eller som har klart å rykke opp til Premier League?

– Disse her er spillere som på mange måter har mange av de samme egenskapene som Nicklas Bendtner, men Bendtner er kanskje den mest presise av dem. De andre er veldig hardtarbeidende, aggressive spillere som er viktige med tanke på gjenvinning av ball, men Bendtner har sitt spesialområde som egentlig er å sette ballen i mål, og han må spilles opp for å gjøre det. Det er litt ulikt de andre typene med tanke på spilletid. Men han er en god fotballspiller, og det er derfor han er med i troppen her. Ellers så hadde han ikke vært med, sier Hareide.

Den danske landslagssjefen har også tidligere rost Bendtner, og nevnt ham som en spiller for de store anledninger. Rutinen vil helt sikkert også spille inn i det endelige valget. Bendtner har scoret 30 mål på 81 landskamper, mens de seks andre nevnte aktører står med til sammen 19 mål fordelt på 94 landskamper.

Søndag kveld kommer uansett svaret. Etter toppkampen i Eliteserien mellom Rosenborg og Brann, skal Danmark-sjef Hareide kutte sin tropp fra 35 til 24 mann.

PS! Fleksible offensive spillere som blant andre Pione Sisto (Celta Vigo), Martin Braithwaite (Bordeaux, utlånt fra Middlesbrough) og Robert Skov (FCK) kjemper også om offensive plasser i den danske VM-troppen, men ble ikke nevnt av Hareide i denne omgang.

Lik TV 2 Sporten på Facebook