Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I et nytt intervju med radioprofilen Howard Stern snakker skuespilleren Gwyneth Paltrow (45) ut om sine erfaringer med Harvey Weinstein (66).

Paltrow føyer seg i rekken av 60 kvinner i filmbransjen, som har åpnet opp om sine møter med den filmmogulen – beskyldt for grovt maktmisbruk og seksuell trakassering.

– Vi hadde et møte på et hotellrom der han prøvde seg på meg. Han ba meg om å massere han. Jeg var alene med han, og det kom helt ut av det blå. Jeg ble helt sjokkert, sier hun.

– Ofret nesten karrieren for meg

Den angivelige hendelsen skjedde på 90-tallet, da Paltrow var 22 år, og skulle møte Weinstein for å diskutere filmen «Emma». Han hadde personlig gitt den unge nykommeren hovedrollen.

Paltrow, som var relativt ukjent for verden, datet Brad Pitt på denne tiden. Han hadde stjernestatus etter å ha spilt i filmer som «Thelma & Louise», «Johnny Suede» og «Se7en».

– Jeg fortalte han om møtet med en gang. Det var veldig opprørende for meg, forteller Paltrow til Stern.

På åpningen av musikalen «Hamlet» på Broadway møtte de unge skuespillerne på Weinstein, og det var alt annet enn hyggelig.

– Brad kastet nesten Harvey opp mot veggen. Han sa noe som at: «Om du noen sinne gjør henne ukomfortabel igjen, dreper jeg deg». Det var fantastisk. Han ofret nesten karrieren for å beskytte meg da jeg ikke hadde berømmelse og makt enda, forteller hun.

«Emma» ble Paltrows store gjennombrudd, men hun og Brad Pitt gikk fra hverandre i 1997.

Nyforlovet

I januar forlovet Paltrow seg med produsenten Brad Falchuk. De møttes for første gang på settet til «Glee» i 2010, da hun gjestet dramaserien i rollen som vikaren Holly Holliday.

– Jeg har bestemt meg for å gi romantikken en sjanse til. Ikke bare fordi jeg har funnet mannen i mitt liv, men fordi jeg ikke er redd for intimitet lenger. Han er fantastisk, uttalte Paltrow i et stort intervju med Goop Magazine da forlovelsen ble annonsert.

Falchuk har jobbet med TV-produksjon i flere år, og har blant annet seriene «American Horror Story», «American Crime Story» og «Scream Queens» på CV-en.

I 2003 giftet Paltrow seg med «Coldplay»-vokalisten Chris Martin (31), i en privat seremoni.

De har datteren Apple Blythe Alison (14) og sønnen Moses Bruce Anthony (12) sammen. Paret gikk fra hverandre i 2014.