Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Jeg simpelthen elsket å endre på bevisstheten min, uttalte en av soldatene i sin forklaring for militærretten, skriver nyhetsbyrået AP, som har fått tilgang til dokumentene knyttet til skandalen i det amerikanske luftvåpenet.

Ifølge AP er seks militære tjenestemenn på militærbasen F.E Warren Air Force Base i Wyoming dømt for å ha brukt eller distribuert LSD inne på militært område.

Totalt 14 soldater fikk represalier for å ha deltatt i det som omtales som en LSD-ring.

De 14 tilhører avdelingen 90th Missile Wing, som har ansvar for en tredjedel av de 400 Minuteman 3-missiler som står standby 24 timer i døgnet i underjordiske siloer som er plassert på Great Plains-steppen øst for Rocky Mountains.

– Kjente på paranoia og panikk i timesvis

Ingen av soldatene er mistenkt for å ha brukt narkotiske stoffer mens de var på jobb, men en av soldatene bekreftet at han ikke hadde vært tjenestedyktig dersom en nødsituasjon skulle ha oppstått.

Ifølge AP har han i avhør sagt at han mens han tok LSD ikke hadde kunnet respondert dersom han hadde blitt tilkalt i en kjernefysisk nødsituasjon.

– Jeg kjente på paranoia og panikk i timesvis etter å ha tatt LSD, sa en annen soldat på basen. Jeg visste ikke om jeg kom til å dø eller ei den kvelden, fortalte han om første gangen han tok LSD i 2015.

Ifølge rettsdokumentene har flere av soldatene brukt både kokain og ecstasy i tillegg til LSD, og flere ganger skjedde dette sammen med sivile. Narkotikaen kjøpte de fra sivile.

Aktor: – Skjerpende omstendighet

Lederen av narkotikaringen på luftforsvarsbasen, Nickolos A. Harris, erkjenner at han både hadde brukt og solgt LSD, i tillegg til å ha brukt ecstasy, kokain og marihuana, skriver AP.

Harris ble dømt til 12 måneders fengselsstraff, selv om kaptein Rhodes Berry, påtaleansvarlig i militærretten, mente han burde fått 42 måneder fordi LSD-bruken skjedde på en atomvåpen-base.

– Jeg kan ikke tenke meg en mer skjerpende omstendighet enn å være lederen av en narkotikaring på F.E. Warren Air Force Base, sa Berry under rettergangen.