Ruud vant og er bare én kamp unna hovedrunden i Roland Garros

Casper Ruud hadde ingen problemer med å slå Daniel Elahi Galan med 6-2, 6-4 i 2. runde av kvalifiseringen til Roland Garros-turneringen.

TOK SEG VIDERE: Casper Ruud gjorde jobben mot Daniel Elahi Galan og har allerede sikret seg 200 000 kroner. Foto: Angelika Warmuth
TOK SEG VIDERE: Casper Ruud gjorde jobben mot Daniel Elahi Galan og har allerede sikret seg 200 000 kroner. Foto: Angelika Warmuth

21 år gamle Galan var ingen målestokk for Norges beste mannlige tennisspiller denne gangen. Det viste seg tidlig at Ruud hadde skumle hensikter.

– Jeg er fornøyd med å være i finalekvalifiseringen, men det er hovedtablået som er det store målet for alle her, sa Ruud til Eurosport.

Ruud brøt direkte i det første servegamet og holdt sitt første servegame enkelt til 2-0. Han brøt også til 3-1. Han holdt sine egne server greit og servet hjem det første settet med 6-2.

Brøt

Ruud brøt også til 2-1 i det andre settet og fortsatte å serve med god uttelling. Da nordmannen gikk opp til 4-1 med et rent servebrudd, var det en svært frustrert motstander på den andre siden.

Motstanderen skjerpet seg noe og klarte å redusere til 2-4 i Ruuds serve. Colombianeren klarte også å holde sin neste serve til 3-4. Ruud tok det neste gamet og gikk opp til 5-3, og i det neste gamet misset Ruud på sin første matchball. Galan slo tilbake, vant gamet og reduserte til 4-5. Ruud misbrukte først nok en matchball i det avgjørende gamet, men på den tredje satt den og gamet og settet var nordmannens.

– Jeg er veldig fornøyd med kampen. Det var en bra match. Han kom litt tilbake etter at jeg ledet 4-1 der, og da ble det en liten test, sa Ruud.

Innbringende

Testen besto han. Ruud var i realiteten aldri truet. Colombianeren virket frustrert gjennom hele kampen.

– Jeg måtte vise meg fram igjen mot slutten der, men i dag gikk det meste min vei. Kroppen er fin, og spillet sitter, sa Ruud.

I siste kvalifiseringsrunde møter nordmannen vinneren av kampen mellom franske Alexandre Muller og australske Akira Santillan.

Ifølge tennis-norge.com var onsdagens seier svært lukrativ for Ruud både med tanke på penger og ATP-poeng.

Seieren gjør at han uansett hvordan det går i sist kvalikkamp, så vil Ruud ha med seg minst 16 poeng og 200 000 kroner hjem fra Frankrike.

(©NTB)