KRANGLER: Senterpartiets leder Trygve Slagsvold Vedum hender Frp-leder Siv Jensen har blitt den nye avgiftsdronningen. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
KRANGLER: Senterpartiets leder Trygve Slagsvold Vedum hender Frp-leder Siv Jensen har blitt den nye avgiftsdronningen. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: Ruud, Vidar

vedum i strupen på siv jensen:

– Siv Jensen er den nye avgiftsdronningen

Senterpartiet hevder Frp har økt avgiftene med fire millioner hver dag de har sittet i regjering.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Det å høre på Senterpartiets kritikk det er som å høre en pyroman rope på brannvesenet. Det står rett og slett ikke til troende, sier finansminister Siv Jensen (Frp).

Under Stortingets spørretime onsdag barket de to partilederne nok en gang sammen da avgifter ble tema.

– Siv Jensen har blitt en avgiftsdronning. Hun har økt avgiftene med fire millioner kroner hver eneste dag siden hun ble finansminister, sier Vedum til TV 2.

Samtidig som avgiftene har gått opp, har skattene gått ned, sier finansministeren som ikke har dårlig samvittighet.

– Denne regjeringen har redusert det samlede skatte og avgiftstrykket med over 24 milliarder kroner. Det er sannheten og når Senterpartiet prøver å gjøre seg høye og mørke når det gjelder avgifter så er det bare å se på hva de selv foreslår, en skatte og avgifts-skjerpelse på mange milliarder kroner, sier Jensen.

Omstridt avgift

Under forhandlingene om statsbudsjettet i fjor høst ble det innført en sukkeravgift. Avgiften har skapt sterke reaksjoner i næringsmiddelindustrien.

– Nå lyser alle alarmlampene. Det er røde tall i alle bedriftene som driver med næringsmiddelindustri. Det har blitt oppsigelser, permisjoner og investeringer har blitt utsatt. Det er galskap at man har en politikk der man flytter arbeidsplasser fra Norge til Sverige. Det var veldig dumt, de fire partiene bør si at de skal senke nivået ned til det det var før, sier Vedum.

Finansminister Siv Jensen sier det må være opp til Stortinget, som innførte avgiften å gjøre eventuelle justeringer i avgiften.

– Nå er det viktig å huske på hvordan endringen kom i stand. Det var ikke regjeringen som foreslo å øke den: Det om til som et resultat av forhandlinger i Stortinget, initiert av Kristelig Folkeparti. Det må regjeringen følge opp, vi er en mindretallsregjering: Men om vi får pålegg fra Stortinget om å se på innretningen av dette så vil regjeringen selvfølgelig gjøre det, det er ikke noe ønske for oss å ha høyere skatter- og avgifter enn nødvending, sier Jensen.

– Er det en god idé for Stortinget å gjøre?

– Nå har jeg veldig stor respekt for arbeidsdelingen mellom storting og regjering. Regjeringen har lagt frem revidert budsjett. Nå skal Stortinget forhandle frem en mulig enighet med Kristelig Folkeparti. Det er jeg sikker på at de klarer å gjøre uten at jeg blander meg inn i det, sier Jensen.