To menn siktet for drapsforsøk etter knivstikking i Oslo

Politiet har pågrepet og siktet to menn for drapsforsøk etter at en mann i 20-årene ble knivstukket i Calmeyers gate i Oslo natt til onsdag. Personen er alvorlig skadet.

Politiet fikk den første meldingen om hendelsen klokken 00.15.

– Personen har blitt knivstukket i ryggen, og er sendt på sykehus med alvorlige skader. Han opereres nå, sier operasjonsleder Christian Krohn Engeseth til TV 2 onsdag morgen.

Fornærmede hadde også fått noen kuttskader i hånda.

De to gjerningsmennene stakk fra åstedet etter hendelsen. Fra vitner kom det motstridende forklaringer på hvilken vei gjerningsmennene hadde dratt. Noen mente de dro av gårde i taxi, mens andre mente de løp mot Storgata.

Det ble satt inn flere patruljer i søket etter mennene, som til slutt ble pågrepet i området rundt Carl Berner litt etter klokka 04.00. Begge to er siktet for drapsforsøk.

De to mennene i 20- og 30-årene er kjenninger av politiet, og vil bli avhørt onsdag morgen. Det skal ikke være noen relasjon mellom fornærmede og gjerningsmennene.

Engeseth opplyser at de har god kontroll på hendelsesforløpet, men at han av hensyn til etterforskningen ikke ønsker å gå ut med detaljer.

– Vi har foretatt rundspørring i området, og har fått en del gode vitnebeskrivelser, både på selve hendelsen og det som skjedde i forkant, sier Engeseth.

Politiets arbeid på åstedet er avsluttet.

Mer innhold fra TV 2