Tredjekeeperen stengte buret da Elverum smadret ØIF Arendal

Elverum lekte seg til sin sjuende sluttspillseier på rad.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Elverum-ØIF Arendal 35-24:

Se kampreferat over!

Elverum er sluttspillmester for sjuende år på rad etter å ha slått ØIF Arendal​ 35-24 i tirsdag.

Etter en seier til hver av lagene i de to første oppgjørene, var Elverum totalt overlegne hjemme i Terningen Arena.

Elverums stjernekeeper Morten Nergaard pådro seg en skade på et kritisk punkt i første omgang, og inn kom tredjekeeper Emil Kheri Imsgard (20).

Han spilte de seks siste minuttene av første omgang, og stengte buret totalt.

– Det kokte som faen

20-åringen fortsatte storspillet, samtidig som Andre Lindoe og Elverum-spillerne banket inn mål etter mål etter mål.

Lindboe, som kan ha spilt sin siste Elverum-kamp ettersom kontrakten går ut etter sesongen, noterte seg for åtte scoringer og ble kampens toppscorer.

– Det er det sjukeste. Det kokte som faen. Det var deilig, vilt, sier tredjekeeper Kheri Imsgard til TV 2 med et bredt glis om munnen.

– Det er jo fantastisk, det er en guttedrøm. Det er det sjukeste. Jeg har tenkt på dette siden jeg var liten, og endelig får man oppleve det. Det er nydelig, sier 20-åringen.

Han følte seg klar for å ta sjansen da Nergaard plutselig måtte gi seg med skade.

– Jeg måtte bare gjøre det jeg pleier å gjøre. Jeg har fått mer spilletid gjennom sesongen, og jeg føler jeg har klart å bevise at jeg kan spille på dette nivået. Da jeg fikk en sjanse nå måtte jeg bare ta den. Det er det morsomste som finnes, sier han.

– Han kommer til å ta over

Morten Nergaard hadde full tiltro til erstatteren da han selv måtte ut.

– Jeg trodde at Emil kom til å gjøre det han gjorde. Han har vist flere ganger denne sesongen at han er mer enn god nok. Jeg var trygg på at det kom til å gå bra, sier han til TV 2.

– Men hadde du ventet at det skulle gå så bra?

– Jeg hadde faktisk det. Det er han som kommer til å ta over for meg, jeg gleder meg til å se Emil masse i Terningen Arena fremover, sier Nergaard.

ØIF Arendals Eirik Heia Pedersen mener gjestene må ta selvkritikk for at de ikke klarte å utnytte situasjonen da Elverums førstekeeper ble skadet.

– Vi skyter en 20-åring til en verdensklassekeeper i dag. Det er ikke bra nok, rett og slett. Han er et talent og en god keeper, men det skal være en stor fordel for oss at Nergaard blir skadet og må ut, men det takler vi ikke. Det er for dårlig, sier han til TV 2.

– Spiller for ny kontrakt

Toppscorer Lindboe har vært i Elverum siden 2009, og gleder seg stort over en ny tittel.

– Vi har vært i denne situasjonen mange ganger, men du blir aldri lei. Det er så gøy å vinne titler og være med å bidra til at vi står det vi står og at vi spiller Champions League. Det har vært jævlig gøy, sier Lindboe til TV 2.

Nå er han usikker på fremtiden, om det blir fortsatt spill for Elverum eller om han må finne seg en ny klubb.

– Jeg spiller for ny kontrakt, hvor enn det måtte være. Jeg tenker på at jeg må prestere, vise meg frem og gjøre det jeg kan. Jeg synes det har vært en godkjent sesong, et godt sluttspill og en god Champions League, sier han.

Dobbeltflyver

Håndballfesten i Terningen Arena start med en lekker scoring, da Kevin Maagerø Gulliksen hadde en enkel jobb med å score etter en herlig dobbeltflyver av Elverum.

Lagene fulgte hverandre tett utover i omgangen. Da Elverum gikk opp i 7-5-ledelse, ØIF med to scoringer på femten sekunder og utlignet forspranget.

Midtveis ut i første omgang tok ØIF Arendal timeout på stillingen 11-9 til Elverum.

Stjernekeeperen skadet

Med seks minutter igjen av omgangen fikk Elverums Morten Nergaard seg en stygg smell og ble hjulpet av banen etter at lagkompis Jonas Burud hadde landet på foten hans.

Inn kom juniorlandslagskeeper Emil Kheri Imsgard, som markerte seg umiddelbart med å redde et straffekast fra Jesper Munk.

I stedet for 14-13-redusering, kunne dermed Richard Hanisch sendte Elverum opp i tremålsledelse 15-12.

Tine Polklar pådro seg en tominutter med fire minutter igjen av omgangen, men ØIF klarte ikke å utnytte overtallet.

I stedet sørget en André Lindboe-suser for 16-12-ledelse til hjemmelaget med én mann mindre på banen.

– Reserven redder alt

Stillingen sto seg til pause, ettersom Emil Kheri Imsgard reddet alt som kom hans vei etter at han måtte inn for Nergaard.

– Han har tatt alt siden han kom inn. Det han ikke har tatt har gått stolpe ut eller i nettveggen. Han kom inn for Nergaard, redningsmannen, og så er det reserven, unggutten på 20 år, som redder alt. Du verden for et løft for Elverum da det så som mørkest ut. De kan ha fått en ny helt her, sa TV 2-kommentator Harald Bredeli.

I innledningen av andre omgang klarte ikke ØIF Arendal å melde seg på i kampen, og etter ti minutters spill ledet vertene 22-17.

– Det der er en tryllekunst fra André Lindboe, utbrøt TV 2-kommentator Harald Bredeli da Elverum-stjernen sørge for 23-18, og da Kevin Maagerø Gulliksen sørget for seksmålsledelse bare 19 sekunder senere valgte ØIF Arendal-trener Marinko Kurtovic å ta nok en timeout.

Men derfra og ut var det aldri noen tvil om hvem som kom til å vinne. Elverum stengte igjen bak og økte til 28-18-ledelse før Kurtovic så seg nødt til å ta en ny timeout.

Derfra og inn var en eneste stor Elverum-fest, og vertene kunne til slutt juble for 35-24-seier foran Taigaen.