Foto: Amy Sussman

Bryter stillheten om Aviciis begravelse

Den avdøde superstjernen begraves i en privat seremoni.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tirsdag brøt Aviciis pressekontakt Ebba Lindqvist stillheten rundt stjerneprodusentens begravelse.

I en pressemelding til svensk presse informerer hun om at begravelsen kun vil bli holdt for hans nærmeste familie.

«Det har kommet inn mange spørsmål om Tim Berglings begravelse. Familien meddeler at begravelsen av Tim kommer kun vil være for hans nærmeste, og ber vennlig om at media vil respektere dette. Det vil ikke bli gitt flere kommentarer,» uttaler hun til Aftonbladet.

Slet med helsen

Det er en snau måned siden Tim Bergling, bedre kjent under artistnavnet Avicii, ble funnet død på sitt hotellrom i Omans hovedstad Muskat. Produsenten ble 28 år gammel.

Han har tidligere vært åpen om narkotikabruk og angst. I september fortalte han musikkmagasinet Rolling Stone at han sluttet med å spille konserter fordi det hele handlet om suksess for suksessens skyld, og at han ikke hadde glede av det lenger.

– Det er lett å bli hekta på festing på steder som Ibiza. Du blir ensom og får angst. Det blir som en gift, sa han den gang.

I senere tid har det blitt kjent at den svenske stjernen begikk selvmord.​ Det bekreftet familien hans i et åpent brev.

– Tim var ikke laget for det maskineriet han havnet i. Han elsket sine fans, men skydde rampelyset. Nå orket han ikke mer. Han ville få fred, meddelte de.

Hyllet verden over

Samme kveld som dødsfallet ble kjent, ble Avicii, som står bak hits som «Wake Me Up» og «Waiting For Love», hyllet med ett minutts stillhet av nattklubber i Stockholm.

Dagen etter samlet hundrevis av fans seg på Sergels torg i Sveriges hovedstad for å minnes den svenske stjerneprodusenten.

Venner i musikkbransjen verden over tok til Twitter for å skrive noen minnesord om produsenten. Blant annet hans norske kollega Kygo.

– Kan ikke tro at dette er sant. Min største inspirasjon og grunnen til at jeg begynte med elektronisk musikk er borte. RIP, skrev han.