KLART MERKET: Are Sørum Langås fra sykehussengen.
KLART MERKET: Are Sørum Langås fra sykehussengen.

Northugs manager hardt skadet etter stygt fall

– Jeg falt med hodet først i betonggulvet, sier Are Sørum Langås til TV 2.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Petter Northugs manager, Are Sørum Langås, skadet seg stygt 11. mai.

Uhellet skjedde da Sørum Langås jobbet sammen med sin svigerfar på familiens hytte som er under oppføring i Meråker.

– Jeg holdt på i andre etasje og var på vei ned - da sklei stigen. Jeg var sjanseløs og falt med med hodet først i betonggulvet, sier Are Sørum Langås til TV 2.

– Hvor høyt var det?

– Jeg antar en tre-fire meter. Det ble «svart» noen sekunder, men jeg forsto kjapt at det var en kraftig smell. Det sprutet blod i alle retninger og jeg kjente kjapt at den ene armen ikke var helt god.

REKONVALESENS: Are Sørum Langås i sykehussengen.
REKONVALESENS: Are Sørum Langås i sykehussengen.

– Ble du redd?

– Nei, jeg rakk faktisk ikke å bli engstelig. Jeg prøvde bare å finne hva som fungerte på kroppen, forklarer Sørum Langås som nå er kommet hjem etter et lengre sykehusopphold.

– Hvilke skader fikk du i fallet?

– Brudd i begge armene og den høyre armen blir nok heller aldri 100 prosent bra igjen. Det er litt flaks for meg som er venstrehendt. Jeg fikk også flere brudd i hodet, og kneskålene var ute av ledd. Ellers er jeg ganske mørbanket. Jeg kan vel konkludere med at jeg var uheldig som falt fra stigen, men har vært heldig med utfallet.

– Så svigerfar fallet?

– Ja, han var vitne til det hele. Det var sikkert ikke noe pent syn, men han fikk fraktet meg til legesenteret i Meråker. Derfra ble jeg kjørt i ambulanse til St. Olavs Hospital i Trondheim. Etter oppholdet der kan jeg slå fast at det er gode «håndverkere» i helsevesenet vårt.

– Petter Northug. Hva sier han?

– Han oppmuntrer og er som vanlig opptatt av en ting: å se fremover. Jeg har som Petter en treningsjobb å gjøre fremover, men det skal jeg klare, sier Are Sørum Langås.