Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Real Madrid har vunnet Champions League to sesonger på rad, og kan fullføre et utrolig hat trick med seier mot Liverpool lørdag.

Turneringens toppscorer er Cristiano Ronaldo med 15 mål, etterfulgt av Liverpool-trioen Mohamed Salah (10), Roberto Firmino (10) og Sadio Mané (9).

Real Madrids portugisiske superstjerne har vunnet turneringene tre ganger med Los Blancos, men var også med på Manchester Uniteds triumf i 2008.

På spørsmål om det blir spesielt å møte United-erkerival Liverpool etter karrieren i Manchester, svarer Ronaldo at han eller helst hatt en annen motstander i finalen.

– Finaler er alltid spesielle anledninger. Jeg ville foretrukket å møte Manchester United, sier Real Madrid-stjernen til AS.

– Liverpool fortjener respekt

De fleste, også Cristiano Ronaldo, holder Los Blancos som finalefavoritter. Men han kommer med en liten advarsel.

– Liverpool fortjener respekt. Det kommer ikke til å bli enkelt. De fortjener å være i finalen. De minner meg om Madrid for tre eller fire år siden. De tre fremste er svært kvikke... de har et sterkt angrep og jeg respekterer dem, men Madrid er bedre. Vi må spille på vårt nivå, men vi må også respektere motstanderen, sier han.

Vinner Real Madrid vil Cristiano Ronaldo sikre seg sin femte Champions League-tittel. Da vil han ha én mer enn Lionel Messi og en rekke andre Barcelona-legender.

I tillegg vil han tangere Alfredo Di Stéfano og seks andre tidligere Real Madrid-spillere, samt AC Milan-legendene Alessandro Costacurta og Paolo Maldini.

– Viktigst å vinne og bli historiske

Den eneste spilleren som vil ha flere titler i Europas gjeveste klubbturnering vil da være Real Madrid legenden Francisco Gento, med sine seks titler mellom 1956 og 1966.

– Det ville vært et historisk øyeblikk. Hele laget er oppspilt. Du kan se det på treningsfeltet. Vi tenker ikke på hvor historisk det vil være, fordi alle er fullstendig fokusert på kampen. Men i etterkant, om alt går veien, vil vi gå inn i historiebøkene. Jeg er selvsikker, jeg føler meg i slag og jeg kan se at lagkameratene mine er giret. Om jeg vinner min femte vil det være fantastisk, sier Cristiano Ronaldo.

Derfor står det naturligvis ikke på motviasjonen.

– Du må alltid være motivert. Du kan ikke slappe av i denne klubben, spesielt ikke i denne turneringen. Champions League har vært synonymt med Real Madrid siden Gento og Di Stéfano. Vi merker det som spillere og det gjør fansen også. Jeg ønsker å gjøre det bra lørdag, og hjelpe laget, spille godt og forhåpentligvis score mål. Men det viktigste er å vinne og bli historiske, sier 33-åringen.