Disse kjendisene skal kjempe om seieren i Farmen kjendis

TANGEN (TV 2): Den tredje sesongen av TV 2-realityserien har startet innspillingen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

12 norske kjendiser har denne uken flyttet inn på Li gård på Tangen i Stange kommune.

Her skal de kjempe om seieren i TV 2s tredje sesong av Farmen kjendis.

TV-seerne må vente til vinteren 2019 med å se hvordan kjendisene klarer seg som forpaktere av en 100 år gammel gård, men fredag fikk pressen møte de nye Farmen-kjendisene.

Kjendisene har bodd ett døgn på den idylliske gården og blitt kjent med både stedet og hverandre. Noen har allerede begynt å spille i det skjulte, mens andre bryr seg mest om gårdsoppgavene og dyrene.

PRESSEDAG: Farmen-kjendisene hadde bodd én dag på gården da de møtte pressen.
PRESSEDAG: Farmen-kjendisene hadde bodd én dag på gården da de møtte pressen. Foto: Solfrid Skaret/TV 2

Så hvem konkurrerer om å følge i fotsporene til de tidligere Farmen kjendis-vinnerne Leif Einar «Lothepus» Lothe og Pål Anders Ullevålseter?

Bli bedre kjent med de 12 deltakerne her:

Erik Anders Sæter (21), TV-personlighet

Erik ble et kjent navn for det norske folk denne våren, da han deltok på Paradise Hotel. Inne på realityhotellet fant han kjærligheten med Ingrid Aguiluz (21).

Han er lillebroren til kjendisstylist Erlend Elias Bragstad (35), som ble en omstridt deltaker da han var med i forrige sesong av Farmen kjendis.

De to brødrene har nylig startet en podcast sammen. Etter Paradise Hotel-innspillingen har Erik også startet sin egen Youtube-kanal.

Erik forteller til TV 2 at han er med på Farmen kjendis for å vinne, og at han ikke kommer til å trekke seg etter to uker, slik storbror Erlend Elias gjorde.

Hans ønske er å ikke jobbe så mye på gården, men å heller ta på seg en sjefsrolle.

– Folk stresser allerede med oppgavene på gården. Mange her inne er veldig opptatt av å lære masse, men det er ikke jeg. Jeg har ingen ambisjon om å bli hestepasser og spa kumøkk. Det er fint om jeg heller kan ta det overordnede ansvaret og delegere oppgavene, sier han.

Og på veien har lillebror fått noen råd fra storebror:

Svein «Charter-Svein» Østvik (57), TV-personlighet

For 12 år siden tok Svein steget inn i kjendisverdenen, da han underholdt TV-seerne i dokuserien «Charterfeber».

Siden den tid har det blitt utallige realityserier på Svein, som blant annet Skal vi danse, Camp Kulinaris, 71-grader Nord og Masterchef.

Han har også gitt ut en diktsamling og et album. Svein er far til tre barn, og før han ble kjendis, jobbet han 15 år i psykiatrien.

På Farmen-kjendis gården har Svein en kombinert taktikk for hvordan han skal vinne.

– Jeg vet at jeg er klønete, og jeg håper at folk vil synes det er flaut å velge meg som motstander i tvekamp på grunn av det. Jeg kan gå under radaren. Samtidig skaper jeg liv og glede, så det blir mindre galskap om jeg forsvinner. En kombinasjon av dette kan føre meg til finaleuka, og da skal jeg løpe som en gærning i den hinderløypa, sier Svein til TV 2.

57-åringen avslører at han også fikk tilbud om å delta i forrige sesong av kjendisrealityserien:

Trude Mostue (50), veterinær

Trude er utdannet veterinær, og hun ble kjent for TV-seere i både Storbritannia og Norge på slutten av 90-tallet, da hun deltok i en britisk serie om veterinærer i jobb. Senere fikk hun sin egen serie på TV 2, og hun har vært med i Skal vi danse.

50-åringen er kjent for å ytre sine sterke meninger i media, enten det er om dyrehold, likestilling eller nynorsk.

Trude er firebarnsmor, og hun er forlovet med investoren Cato Sælid.​ Nå driver hun sin egen klinikk for hunder og katter i Lillestrøm.​

Hun forteller til TV 2 at hun allerede har fått i oppgave å lære opp de andre på gården i dyrehold.

– Jeg er sikker på at det er en fordel på Farmen kjendis å ha kunnskap om dyr, men halvparten av denne konkurransen dreier seg om noe annet – relasjoner. Hvordan man håndterer hverandre og samarbeider, sier Trude.

Og etter kun ett døgn på gården, mistenker 50-åringen at hun vil oppføre seg annerledes på Farmen kjendis-gården enn hun gjør hjemme:

Martine Lunde (22), blogger og TV-personlighet

Martine ble kåret til vinneren av realityserien Paradise Hotel i 2017. Etter den tid har hun blitt en av Norges største bloggere, og nå lever hun av å dele livet sitt i sosiale medier og med sine 10.000 daglige blogglesere.

Inne på Paradise Hotel møtte hun kjæresten sin, Aleksander Sæterstøl (21).

Martine forteller til TV 2 at det verste for henne med Farmen kjendis-oppholdet er å forlate kjæresten og bloggen.

– Jeg var i tvil om jeg skulle takke ja til Farmen kjendis, og det var helt forferdelig å forlate Aleksander. Jeg hylgråt og savner han allerede, men jeg prøver å ikke fokusere på det. Jeg vil ikke være lei meg her inne på gården, sier hun.

Det er kjæresten som har fått ansvaret for bloggen mens hun er på gården.

– Jeg har forhåndsskrevet innlegg til hver dag, og resten får kjæresten min fikse. Jeg er litt stresset for det, men jeg har troen på at han skal klare det, sier hun.

Martines blogg handler blant annet om sminke og skjønnhetsprodukter, men skal vi tro henne, har hun ikke noe problem med å være uten det i flere uker:​

Christer Rødseth (27), kokk

Christer jobber som kjøkkensjef på Oslo-restauranten Vaaghals, og han er kaptein for det norske kokkelandslaget.

Han prøvde seg på et restaurantkjøkken for første gang da han var ti år gammel, og han har siden den tid blitt kåret til verdensmester i kokkefag to ganger.

Christer er klar på at han skal bruke sine matkunnskaper til å kjempe seg videre i Farmen kjendis.

– Jeg har en konkurransefordel. Alle liker mat, og jeg må bruke det til min fordel at jeg sitter på mye kunnskap. Strategien min er å lage god mat, spre godt humør og ha det gøy her inne, sier han til TV 2.

Kokkestjernen avslører at han ble overrasket da han fikk tilbud om å være med på Farmen kjendis:

Ole «Lukkøye» Klemetsen (46), tidligere bokser

Ole gjorde stor suksess som proffbokser på 90-tallet, og nå jobber han som boksetrener. Han er far til ei datter og en sønn fra to tidligere forhold.

Han har tidligere vært med i realityserier som Skal vi danse, Robinson VIP, Mesternes Mester og Dropped – heltenes kamp, men han har aldri gått helt til topps.

Nå håper han at han vil vinne Farmen kjendis, men han innrømmer at det ikke blir en lett oppgave.

– Denne fighten har jeg aldri vært i før, så det vil bli utfordrende. Jeg frykter alle tvekampene, og ser ikke på meg selv som uslåelig der. Alt er uvant og vanskelig. Det hadde vært gøy å vinne, men det vil bli tøft, sier han til TV 2.

Kathrine Sørland (38), modell og TV-personlighet

Kathrine startet modellkarrieren sin som 15-åring. Hun har representert Norge i både Miss World, hvor hun tok en fjerdeplass, og Miss Universe.

Hun er gift med eiendomsmegleren Andreas Holck, og sammen har de en sønn.

Kathrine har vært programleder for flere TV3-program, blant annet den norske versjonen av Top Model, og hun har deltatt i realityserier som Skal vi danse.

Nå jobber hun som foredragsholder og konferansier, samt influencer hvor hun samarbeider med flere norske varemerker.

Til hverdags er Kathrine vant med en glamorøs livsstil, noe hun ikke får oppleve på Farmen kjendis-gården.

– Jeg klarer meg ikke bra uten sminke. Det har gått én dag, og allerede føler jeg meg skitten. Jeg er svett og full av møkk og kumelk. Jeg liker det ikke, men jeg har nok godt av å kjenne på den uparfymerte siden av meg selv, sier hun.

Til TV 2 avslører hun at det allerede har vært dramatikk i løpet av det første døgnet på gården:​

Runar Søgaard (50), tidligere predikant, nå foredragsholder

Runar ble først kjent som predikant og ektemannen til den svenske artisten Carola Häggkvist. Paret, som har en sønn sammen, skilte seg etter ti års ekteskap.

Han har også to barn med ei svensk kvinne, som han var gift med i ni år, før hun søkte hun om skilsmisse for ett år siden.

De siste årene har Kongsvinger-mannen, som nå er bosatt i Stockholm, jobbet som foredragsholder og coach.

I Sverige har han vært med i flere realityserier, blant annet «Stjärnkusken», hvor kjendiser skal bli beste travkusken, samt kjendisversjonen av slankeprogrammet «Biggest loser».

Runar beskriver årets Farmen kjendis-deltakere som en «herlig gjeng» overfor TV 2.

– Det er mye moro og mye latter. Det er ingen allianser som har gjort seg bemerket ennå. Jeg kommer ikke til å inngå allianser, så jeg får nok ikke greie på det uansett, sier han.

50-åringen hadde lite kunnskap om hva han gikk til før han flyttet inn på Li gård:

Mina Hadjian (42), radioprogramleder

Mina har jobbet i flere radiokanaler, men er nok best kjent fra sin tid i NRK P3. Her var hun en kontoroversiell radioprofil, som fikk sparken fra kanalen i 2007 etter at hun skjelte ut en kollega på direkten.

Hun bor nå i Fredrikstad, hvor hun jobber som redaktør i fengselsradioen Røverhuset. Hun har en to år gammel sønn.​

Målet hennes med Farmen kjendis-deltakelsen er å få en pause fra hverdagen, forteller hun til TV 2.

– Til vanlig jobber jeg i et fengsel, som er ganske tøft, og jeg har en liten gutt som jeg løper etter over alt. Nå vil jeg gjøre noe annet og få litt tid til meg selv. Samtidig vil jeg vinne. Jeg har lovt røverne mine i fengselet at jeg skal vinne, og da er det best å levere, sier hun.

Mina forteller om en fin gjeng på gården, men hun tror det blir interessant å følge med på om noen vil irritere seg over hverandre fremover:

Ronald Pulk (38), NRK-programleder

Ronald er norsk-samisk og kommer fra Kautokeino. Han startet sin karriere i NRK Sápmi i 2000, og han har jobbet som programleder i NRK siden den tid. Høsten 2017 ledet han sakte-TV-programmet «Reinflytting minutt for minutt».​

NRK-profilens mål er å vinne Farmen kjendis, og for å klare det, skal han følge en utspekulert taktikk.

– Jeg må være redelig og respektere de andre, men samtidig skal jeg ikke vise alt jeg kan. Jeg skal ikke fortelle ting fra privatlivet mitt som avslører at jeg kan mye mer enn det jeg har gitt uttrykk for overfor de andre. Jeg skal holde en lav profil, og samtidig kartlegge de andre, sier han til TV 2.

Disse egenskapene planlegger Ronald å ikke fortelle de andre på gården om:

Donna Ioanna (49), modellagent

Donna har jobbet som modellagent i over 20 år, og hun er agent for en rekke suksessrike norske modeller. Hun er fra Kristiansand, men har lenge reist mellom Norge og Milano for jobben som modellagent.

I tillegg er hun klesdesigner, og hun har deltatt i realityprogrammet «Masterchef».

Hun har vært dommer i den norske versjonen av Top Model, og i programmet kom hun med flere kontroversielle uttalelser og modellens kropper og slanking.

49-åringen forteller til TV 2 at hun kommer til å være ærlig mot de andre deltakerne på Farmen kjendis-gården.

– Jeg legger ikke noe imellom, og jeg sier det som det er. Men egentlig er jeg snill som et lam, sier hun.

For Donna ble det litt av en overgang da hun gikk fra sin hverdag i modellbransjen til Farmen kjendis-gården:

Tiril Sjåstad Christiansen (23), fristilkjører

Tiril startet karrieren sin i hjembygda Geilo som 11-åring, da hun fikk sitt første par med twintip-ski. Nå konkurrerer hun i slopstyle og big air, og hun har tatt to X Games-gull.

Karrieren hennes har vært preget av skader: Selv om hun kun er 23 år gammel, har hun operert knærne tre ganger.

Hun er kjæreste med Stian Lauritzen (29), som er sønnen til TV 2-profil Dag Otto Lauritzen.

Inne på Farmen kjendis-gården håper hun å kunne lære masse.

– Jeg har hatt en drøm om å bo på gård siden jeg var liten. Jeg vil komme til slutten og lære å både smi og ri hest. Jeg skal jobbe hardt, sier hun til TV 2.

Selv om hun vil kose seg på gården, har hun også i bakhodet at det er en konkurranse:

Tredje sesong av Farmen kjendis kommer på TV 2 vinteren 2019.