STJERNEBESØK: I 2015 besøkte Mark Knopfler musikkfestivalen Norwegian Wood i Frognerbadet.
Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
STJERNEBESØK: I 2015 besøkte Mark Knopfler musikkfestivalen Norwegian Wood i Frognerbadet. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Norwegian Wood avlyser årets festival

Norwegian Wood gikk konkurs i fjor, og nå avlyser de nye eierne musikkfestivalen for 2018.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det melder festivalen på sin egen Facebook-side tirsdag ettermiddag.

«Dessverre ser vi oss nødt til å avlyse årets Norwegian Wood-festival, og konsentrerer oss heller mot å lage verdens beste rockefestival i hjertet av Oslo i 2019», står det i meldingen som er signert festivalsjef Henning Thoresen.

Musikkfestivalen skulle egentlig finne sted på scenen i Frognerbadet i Oslo fra 14. til 16. juni.

På programmet sto artister som Rival Sons, Di Derre, Travis og The Rainmakers.

Festivalsjefen opplyser på Facebook at de som har kjøpt billetter til årets festival vil få mer informasjon senere.

Gikk konkurs

Norwegian Wood har vært arrangert siden 1992. De første årene holdt festivalen til i Bærum, også flyttet den til Frognerbadet i Oslo.

Tidligere har festivalen hatt besøk av store, internasjonale artister som Eric Clapton, Mark Knopfler, Neil Young, Foo Fighters, Queens of the Stone Age, David Bowie, Sting, Van Morrison, Bob Dylan og Johnny Cash.

Festivalen gikk konkurs i november 2017, og da overtok Norsk Øl AS eierskapet. Det er de nye eierne som nå avlyser årets festival.

«Med de tidligere årenes vanskeligheter, og med 2017-konkursen friskt i minnet, ville de fleste underleverandørene (artister inkludert) ha betalt på forskudd. Og med en finansiell backing ved oppstart som ikke var der når vi trengte det som mest, ble ting vanskeligere og vanskeligere ...», skriver festivalsjefen på Facebook.

Videre skriver han at festivalen var avhengig av å selge flere billetter tidligere enn andre festivaler, men at billettsalget gikk tregt. Samtidig ble for mange sponsorer sittende på gjerdet i år, skriver festivalsjefen på Facebook.