Sheku Kanneh-Mason spilte cello i bryllupet til Meghan Markle og prins Harry. Det har skutt fart på karrieren.
Sheku Kanneh-Mason spilte cello i bryllupet til Meghan Markle og prins Harry. Det har skutt fart på karrieren. Foto: Kensington Palace / handout

19-åringen er på alles lepper etter prinsebryllupet

Cellisten som spilte i prinsebryllupet får gaver tilsendt i posten av sin nye fanskare.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

19 år gamle Sheku Kanneh-Mason er mannen «alle» snakket om etter prinsebryllupet lørdag.

Foran 600 gjester og flere millioner seere opptrådde han med tre sanger, blant annet Schubert's «Ave Maria» etter brudeparets eget ønske. Flere tok desperat til Twitter for å identifisere den unge cellisten under emneknaggen #cellobae.

Ble oppringt av Meghan Markle

I løpet av få dager har 19-åringen fått en solid følgerskare i sosiale medier. Han har i skrivende stund 113 tusen følgere på Instagram.

Skjermdump fra Instagram.
Skjermdump fra Instagram.

Mandag tok han til orde for å takke for støtten og vise frem gaver han har av nye fans. Blant annet tegninger.

– De siste dagene har vært fantastiske. Tusen takk for all støtten. Den positive responsen setter jeg stor pris på, sa han i en Instagram-story.

Det prestisjetunge oppdraget som solist i prinsebryllupet tok han på strak arm da han ble oppringt av Meghan Markle selv.

– Jeg ble overrasket da hun ringte meg, og sa selvfølgelig ja med en gang. Å spille på et så fantastisk arrangement var et privilegium, uttalte Sheku til People i etterkant av bryllupet.

Profilert i England

Sheku ble et kjent fjes i England da han deltok i talentprogrammet «Britain's Got Talent» i 2015. Sammen med sine syv søsken utgjorde han gruppen «The Kanneh-Masons».

I 2016 vant cellisten BBC-kåringen «Årets unge musiker» som den første mørkhudede noen sinne. Året etter spilte han for prins Harry under et veldedighetsarrangement.