Utfordringene står i kø når Edd China og denne gjengen gyver løs på den gamle VW Golfen for å få den på veien igjen, med ny og større motor.
Utfordringene står i kø når Edd China og denne gjengen gyver løs på den gamle VW Golfen for å få den på veien igjen, med ny og større motor.

Derfor var verdens-stjernen i en garasje i Trøgstad

Dette kan bli starten på noe stort. Se video:

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Joda – det er selveste Edd China som her står og diskuterer bil sammen med en gjeng norske gutter, i en helt alminnelig Trøgstad-garasje.

Den godt over to meter høye, bustete briten som (nesten) alltid bruker T-skjorte over en langermet genser, er virkelig en superstjerne.

Etter hele 14 sesonger og hundrevis av episoder i Discovery-programmet "Wheeler Dealers" har den joviale bilmekanikeren blitt verdensberømt, med millioner av fans.

Nytt konsept testes i Trøgstad

Hva gjør så denne fyren i en garasje i det som kanskje ikke akkurat er verdens navle, Trøgstad?

Jo, Edd China har nå forlatt programmet "Wheeler Dealers" og er i gang med sitt eget program, "Edd China's Garage Revival", sammen med nordmannen Kenneth Gran. Sistnevnte med lang fartstid blant annet i TV 2.

Edd China og Kenneth Gran er de to som står bak
Edd China og Kenneth Gran er de to som står bak "Edd China's Garage Revival"

Konseptet er like enkelt som det er nyttig. Edd skal hjelpe til med å få fart på bil-prosjekter som av ulike grunner har stoppet opp. Det kan være mangel på motivasjon, det kan være mangel på kunnskap, det kan være deler som er vanskelige å få tak i, og så videre. Her kommer altså Edd inn i bildet, bokstavelig talt. Foruten å være en likandes kar, er han også en svært habil og kunnskapsrik mekaniker som kan mye om det aller meste og som sjelden eller aldri står fast. I Trøgstad spilte Edd inn noe midt i mellom første episode og en promo-film.

Nei – dette er ikke en vanlig bilbutikk

Full stopp ...

For i Trøgstad bor det nemlig en kar med en VW Golf GTI MK1 som skulle bygges om med motor fra en nyere Golf GTI med 16-ventiler. Men prosjektet hadde altså stoppet opp. Utfordringene sto i kø. Hvordan få dette godkjent, hvordan få plass til den nye motoren, hvordan montere et nytt taktrekk... For mange "hvordan" går ut over motivasjonen og framdriften... Ting stopper kort og godt opp.

Det krydres litt, men mest av alt handler det om mekking av bil. Foto: Skjermdump fra YouTube.
Det krydres litt, men mest av alt handler det om mekking av bil. Foto: Skjermdump fra YouTube.

Med i episoden har man også fått med en smakebit av Trøgstad sentrum i vinterskrud og også at Edd tester den lokale spesialiteten «pølse i vaffel». Men mest av alt er det dette hardcore garasje-jobbing og veien mot å få bilprosjektet på skinner igjen.

Thor skal selge bilen – men er usikker på prisen

Én million visninger

Med Edd på besøk og så en gjeng med kompiser, kommer prosjektet på gli igjen. Det er neppe noen stor overraskelse at det hele slutter med en kjøretur med en lykkelig bileier og Edd.

Over én million visninger har den 40 minutter lange filmen hatt, etter at den ble sluppet.

Under finner du en liten smakebit. Episoden i sin helhet finner du på YouTube.

Les også: Nå er dette den billigste Porschen du kan kjøpe

Se en smakebit fra programmet her: