NETFLIX-SAMARBEID: Barack og Michelle Obama skal produsere innhold for Netflix i årene som kommer.
NETFLIX-SAMARBEID: Barack og Michelle Obama skal produsere innhold for Netflix i årene som kommer. Foto: Jim Bourg

Barack og Michelle Obama inngår avtale med Netflix

Barack og Michelle Obama har inngått en flerårig produksjonsavtale med Netflix, men det er foreløpig uklart hva de skal lage.     

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det tidligere presidentparet har opprettet sitt eget produksjonsselskap, som er døpt Higher Ground Productions. Ryktene om en Netflix-avtale begynte å svirre i mars, og mandag ble den bekreftet av selskapet.

Strømme-TV-selskapet Netflix har 125 millioner seere i 190 land og opplyser at Barack og Michelle Obama skal produsere «en blanding av innhold» for dem. Ut over dette er ingenting kjent.

Obama bekrefter avtalen og opplyser at han sammen med Michelle «håper å kunne dyrke fram talentfulle, inspirerende stemmer som er i stand til å fremme større empati og forståelse mellom mennesker og å hjelpe dem med å dele sine historier med resten av verden».

– Barack og jeg har alltid hatt en tro på historiefortellingers makt til å inspirere oss, til å få oss til å se på verden rundt oss med andre øyne, og til å hjelpe oss med å åpne våre hjerter og hjerner for andre, sier Michelle Obama.

Pengemangel er neppe det tidligere presidentparets fremste motiv, ettersom begge har inngått lukrative forlagskontrakter til en verdi av nærmere 500 millioner kroner etter at de forlot Det hvite hus.