HYLLES: Daglig leder Frank Lidahl og hovedtrener Svein Maalen roses av gjengen i FotballXtra etter Ranheims eventyrlige sesongstart.
HYLLES: Daglig leder Frank Lidahl og hovedtrener Svein Maalen roses av gjengen i FotballXtra etter Ranheims eventyrlige sesongstart. Foto: TV 2 / NTB scanpix

– RBK skal være glad for at disse to guttene ikke er i en klubb med litt større budsjett

Ranheim-lederne hylles etter den fantastiske sesongstarten.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ranheim har overgått forventningene så til de grader denne sesongen, og overraskelseslaget ligger nå på tredjeplass i Eliteserien, bare fire poeng bak serieleder Brann og ett poeng bak Rosenborg.

Med den svært overbevisende 3-1-seieren mot Molde mandag, sørget de også for at avstanden ned til fjerdeplassen nå er på fire poeng.

– Dette Ranheim-laget er et fantastisk godt kollektiv. Vi kunne plukket ut en, to, tre, fire enkeltspillere, men vi gir kred til hele Ranheim. De som er på banen, og de som er med i denne fantastiske klubben. Tenk hvor mye de får ut av hver eneste krone. Jeg husker tilbake da de var i Obosligaen, det var nesten en kamp hvert eneste år om å selge doruller og pepperkaker for ikke å havne i skifteretten. Nå er de i Eliteserien, de koser seg, det er et eventyr og de har ikke tenkt å stoppe. De ser ikke for seg at det kommer noen nedtur, de skal bare bli bedre og bedre, sier Jesper Mathisen

– En mesterlig mann

Ranheim har gjentatte ganger blitt hyllet for å spille feiende flott fotball denne sesongen, men i FotballXtra mandag ble også mesterhjernene bak suksessen hyllet.

– Vi snakker ofte om de som er på banen, men det Frank Lidahl som trekker i trådene og har det overordnede ansvaret. Det er en mesterlig mann som har vært med på å bygge dette. Og Svein Maalen, for all del, maken til ydmyk tilnærming til ting. Før kampen mot Molde sa han at de hadde vært fornøyd med ett poeng. Jeg vet ikke om han sa det til gruppen sin, men han sa det utad. Det var en bonuskamp, sier Ole Martin Årst.

Lidahl er daglig leder i klubben, mens Maalen er Ranheims hovedtrener. Jesper Mathisen tror duoen kun utrettet enda større mirakler om de hadde større ressurser til rådighet.

– Jeg tror Rosenborg skal være glad for at disse to guttene er i Ranheim, og ikke i en klubb med litt større budsjett og litt større lommebok. Det finnes ingen lag i Eliteserien som får så mye ut av hver krone som Ranheim, det er ingen som er i nærheten, mener fotballeksperten.

Solskjær-slakt

En som derimot ikke får ros av ekspertene er Ole Gunnar Solskjær, som leder et Molde-lag Mathisen beskriver som den rake motsetningen av Ranheim.

– Det de får ut av hver eneste krone er ingenting mot det Ranheim får ut av hver eneste krone. Solskjær har en stor standing hos Moldes rike onkler, derfor sitter han vel fortsatt ganske trygt, men hadde navnet på treneren hadde vært noe annet tror jeg det hadde vært en helt annen sak. Denne sesongen er ferdig for Molde. De er ute av cupen og de er ikke i nærheten av å kjempe om det de trodde de skulle kjempe om denne sesongen, påpeker ham.

Og han mener det er et mønster som gjentar seg.

– De har vært skuffende i flere sesonger. De har gått ut og sagt at de skal være med i toppen og nærme seg Rosenborg. De er ikke i nærheten. De kan spille en god kamp her og der, men så rulleres det på laget, i dag var Erling Braut Håland på benken igjen, det skal være så himla «sexy». De har så mange spillere de skal bruke og rullere på, at de aldri får satt en skikkelig ellever. Ja, noe er skader og karantener, men så skal de også rulleres så innmari mye, sier Mathisen.

– Ser litt mett ut

Ole Martin Årst mener Molde-trenerens presseopptredener taler sitt klare språk.

– Når man ser Ole Gunnar på tv ser han litt mett ut. Tidligere har han stått opp og argumentert for det når han har fått kritikk for å rullere for mye. Jeg synes han virker litt resignert. Han har ikke det engasjementet og trøkket som han hadde de første årene som trener. Det er skummelt å si bare ut fra hvordan man ser det, men jeg har en liten mistanke, sier han.

Molde ligger nå nede på en 8. plass, hele ti poeng bak serieleder Brann.