Store styrker fra nødetatene ved boligen i Brevik i Porsgrunn kommune mandag kveld.
Store styrker fra nødetatene ved boligen i Brevik i Porsgrunn kommune mandag kveld. Foto: Theo Aasland Valen

Sengetøy tok fyr – gutt (3) til sykehus med brannskader

En tre år gammel gutt har fått brannskader etter en boligbrann i Telemark mandag kveld. Guttens skader er ikke livstruende.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Vi vet at barnet er sendt til Skien sykehus med annengradsforbrenning på kroppen, forteller operasjonsleder i Sør-Øst politidistrikt, André Kråkenes til TV 2.

Det begynte å brenne på barnerommet i en enebolig i Brevik i Porsgrunn kommune. Der inne befant tre-åringen seg.

– Opplysningene vi har fått går ut på at en lampe tok fyr, noe som videre antente sengetøyet. Foreløpig vet vi ikke mer om omstendighetene, sier Kråkenes.

Gutten ble fraktet til Skien sykehus med det som sannsynligvis er annengrads forbrenning. Foreldrene ble med gutten til sykehuset.

Tirsdag morgen har ikke operasjonsleder Kråkenes noen ytterligere informasjon om guttens helsetilstand, men guttens skader var aldri alvorlige.

Politiet har foreløpig ikke flere detaljer om hendelsesforløpet, men det skal gjennomføres noen krimtekniske undersøkelser tirsdag. Også foreldrene skal avhøres på dagtid tirsdag.

Ved 23-tiden meldte brannvesenet at brannen på rommet er slukket, men det er ikke kjent hvor store de materielle skadene er.